Organigrama Primăriei Bistrița va fi simplificată. ”Vom ieși repede cu noua variantă”, spune primarul Ioan Turc

 -  -  31153


Organigrama Primăriei Bistrița va fi simplificată, mai multe direcții și servicii din cadrul instituției urmând să fie comasate, potrivit primarului Ioan Turc.

Din punct de vedere macro, și aici mă refer la direcții și servicii, vom asuma noi modalitatea în care se va face restructurarea. Pe componenta de detaliu, fiecare director, şef de serviciu, va trebui să-şi organizeze activitatea. Vom ieşi repede cu noua organigramă a municipiului pe componentă macro, în sensul simplificării acesteia. Acolo unde se comasează direcţii sau servicii, va exista un interimat, dar fixarea pe post se va face prin concurs”, a declarat primarul Ioan Turc într-o conferință de presă.

În ceea ce priveşte auditul extern pentru care administrația locală a încheiat un contract cu o companie care a câștigat licitația, primarul a anunțat că acest contract a fost reziliat.

L-am reziliat. Sigur că am primit o notificare din partea companiei Prim Audit. Vreau să fiu cât se poate de limpede: din punct de vedere strict legal, Prim Audit are acest drept de a ne notifica, dar ținând cont de natura auditului pe care urmau să îl facă, inclusiv pe componentă financiară, mod de cheltuire a banului public, nu pot fi de acord ca o societate al cărei administrator este parte într-un dosar penal ajuns în instanță pentru gestiune frauduloasă să facă audit la Primăria municipiului Bistrița. S-a solicitat cazier. Acesta este curat pentru că nu există încă o hotărâre definitivă și irevocabilă, dar și astăzi aș proceda la fel, nu am niciun fel de reținere”, a completat Ioan Turc.

Întrebat de ce este necesar un audit extern și de ce acesta nu poate fi realizat la nivel intern, primarul a răspuns: ”Ne-am dorit un audit extern pentru că noi plecăm de la premisa că o asemenea analiză se face cu detaşare, cu profesionalism, fără niciun fel de influențe de natură subiectivă. Este foarte important ca pe masa noastră să existe un document limpede pe această temă”.

De asemenea, întrebat dacă va fi organizată o nouă licitație pentru stabilirea altei companii care să asigure serviciul de auditare externă a activității din Primăria Bistrița, primarul a spus că pe această temă se poartă încă discuții.

3 notes
278 views
bookmark icon

2 thoughts on “Organigrama Primăriei Bistrița va fi simplificată. ”Vom ieși repede cu noua variantă”, spune primarul Ioan Turc

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *