Ultimele noutati

FOTO: Ovidiu Crețu: ”Bistrița va trebui să aibă un patinoar!” Când s-ar putea deschide ICE ARENA?

De anul viitor, Primăria Bistrița intenționează să vină cu noi investiții pentru ca bistrițenii să aibă la dispoziție mai multe variante de a își petrece timpul liber și pe perioada sezonului rece.

Primarul Ovidiu Crețu a lansat în spațiul public ideea de a amenaja un patinoar aproape de centrul orașului.

Fie că se va găsi o firmă cu care să se încheie un contract, fie că se va implica municipalitatea, cumpărând un patinoar, disponibilitate există din partea autorităților locale.

În fața Palatului Culturii, în Piața Albert Berger vrem să facem și un patinoar. În anul viitor, dacă nu vom găsi pe cineva din timp pe care să îl contractăm să vină să facă patinoar, atunci ne vom implica noi și îl vom închiria și îl vom gestiona noi. Sau poate chiar vom cumpăra un patinoar, pentru că nu este chiar un capăt de țară. Eu aș prefera să folosesc serviciile oferite de mediul privat, pentru că este firesc așa. Adică să vină investitorul privat căruia eu să îi acord terenul la un preț avantajos sau poate chiar gratuit și el, din biletele pe care le vinde, să facă un profit” a declarat Ovidiu Crețu, în emisiunea Impact de la postul local de televiziune AS-TV.

Primarul afirmă că și-ar fi dorit să facă acest lucru chiar din acest an, însă, nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu cei care operează patinoarul din spatele Spitalului Județean de Urgență Bistrița – singurul din municipiu. ”Am discutat cu ei, dar au montat deja patinoarul în aceeași zonă, a spitalului” a completat Crețu.

În anii precedenți, Primăria Bistrița a permis unei firme din mediul privat să amenajeze un pationar în fața Sălii Polivalente și, ulterior, pe pietonalul Liviu Rebreanu din municipiu, însă edilul spune că pretențiile erau prea mari. ”Cei cu care am lucrat atunci au avut pretenții exagerate. Adică au vrut să le dăm terenul gratuit, să le plătim noi energia electrică și ei să taxeze. Așa ceva nu se poate” a declarat primarul.

În ultimii ani însă, la Bistrița funcționa doar patinoarul ICE ARENA din spatele Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

În viitor însă, lucrurile s-ar putea schimba. ”Bistrița va trebui să aibă un pationar, în afară de cel care se organizează în fiecare an pe terenurile de tenis din spatele Spitalului Județean și începând din anul viitor vom avea cu siguranță” a încheiat primarul Bistriței.

Patinoarul ICE ARENA se pregătește pentru un nou sezon

Însă, până anul viitor, bistrițenii tot pe ICE ARENA vor patina. Reprezentanții patinoarului din spatele spitalului fac ultimele pregătiri înainte de deschiderea sezonului 2017 – 2018.

Aceștia speră să poată să îl deschidă publicului chiar de la sfârșitul acestei săptămâni, însă, data exactă nu este ”bătută în cuie”, urmând să fie anunțată în cel mai scurt timp.

 

Din imaginile postate de administratorii patinoarului pe rețeaua de socializare Facebook, reiese că se lucrează intens pentru ca totul să fie pregătit pentru marea deschidere.

FOTO: Facebook și arhivă
Comentarii

  • Balan Marius -ecologist

    ICE ARENA ??? Da patinoar nu suna bine ? Da sa te dai pe GEATA (gheata) ? Ce va mai impulicati limba fratilor, in timp ce 99 % din tineri habar nu au cine a fost de ex. Regele MIHAI I.
Caricatură

Ziar de Bistrita