Ultimele noutati

VIDEO: Reacția SĂLII când s-a anunțat că schema “partidul primarilor” a eșuat. Asta spune totul! După 10 ani, Turc revine la șefia P.N.L!

Ioan Turc a câștigat alegerile PNL în turul II și astfel și-a luat revanșa în fața lui Robert Sighiartău, contracandidatul rămas în cursă.

Scorul din primul tur:

1. Sighiartău: 138 de voturi
2. Ioan Turc : 120 de voturi.
3. Vasile Silași: 111 voturi
Sighiartău și Turc au mers în turul doi.

Cu puțin înainte de startul alegerilor, scenariul pus la punct a fost următorul: primarul Vasile Silași să fie înconjurat pe scenă de o echipă formată din primari și figuri marcante ale partidului și astfel delegații să fie influențați să voteze echipa primarilor. De asemenea, la intrare s-au împărțit fluturași în care era prezentată echipa lui Silași. Manevra a fost riscantă iar discursul lui Sighiartău și a celorlalți candidați a fost se să voteze liber, fără cooperative.

În urma numărării voturilor, Vasile Silași a ieșit din cursă, dar și-a anunțat susținerea în turul II pentru prietenul Ioan Turc. Gestul său a contat într-o oarecare măsură, deoarece Turc a ieșit președinte “la mustață”, la doar 15 voturi( dacă le mutăm dintr-o parte într-alta). Scor FINAL turul II – Ioan Turc: 204 voturi, Robert Sighiartău: 176 voturi. Liderii Organizației Bistrița au mers pe mâna lui Sighiartău, dar cu toate astea voturile lor NU au fost suficiente și mobilizarea delegațiilor de pe sate și susținerea taberei Silași l-au dat pe Turc învingător. Ovidiu Florean a avut un discurs acid și a adunat doar 12 voturi, posibil să fi fost voturile care l-ar fi favorizat pe Silași să intre în turul II.

zz88

z99

 

 

 

 

 

zz1

zz2

zz3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

După anunțarea NOULUI președinte, echipa lui Silași s-a repliat rapid și fostul PDL a venit-aproape de Ioan Turc, noul președinte. Doris Moldovan, Dorina Cicioc, Doina Sigmirean, Vasile Marc și o parte din ceilalți susținători ai taberei Silași s-au reorganizat urgent și l-au felicitat pe Turc. Inclusiv bulinele din pieptul lor (simbol al susținerii schemei primarilor au dispărut). “Fuziunea dintre cele două partide s-a încheiat!” a anunțat Ioan Turc de pe scenă și a amintit că simpatiile lui din partid niciodată NU vor prevala în fața opțiunilor membrilor PNL!

Prin această victorie la 15 voturi diferență, Turc re-devine președinte al filialei după 10 ani și are parte de un come-back răsunător.
Comentarii

  • Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

    Gata , acuma PNL trebuie sa se intareasca si sa redevina principala forta pt. 2020. Cine este indisciplinat si se satura de GALBEN sa vina la PARTIDUL VERDE, numa ca aici e de umblat mult pe jos , pe vale si prin paduri , si nu cred ca v-a placea . Felicitari noului presedinte. La treaba ca -i bai altfel !!!

Caricatură

Ziar de Bistrita