Verdict provizoriu: Pomohaci NU mai are voie să slujească în Biserică timp de 30 de zile! Procurorii i-au deschis dosar penal pentru “racolare de minori în scopuri sexuale”!

Cristian Pomohaci a fost audiat astăzi în cadrul Arhiepiscopiei Albei, pentru a-și susține punctu de vedere în cazul înregistrărilor cu tentă sexuală. Aproximativ 300 de persoane au venit la susținere și au rostit rugăciuni, în așteptarea idolului lor, chemat de ierarh să dea explicații. Confom jurnaliștilor de la ziarul Unirea, preotul Eugen Moldovan, consilier administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei de Alba Iulia, a declarat astăzi că acesta a negat acuzațiile care i s-au adus.

„Având în vedere publicarea unui articol în Ziar de Cluj, părintele a fost convocat astăzi la Centrul Eparhial pentru a da unele lămuriri cu privire la situația neplăcută care s-a prezentat în acest articol, prin care era incriminat că ar fi făcut unele remarci cu tentă neplăcută la adresa unui tânăr, propunându-i relații intime și, sigur, în urma unei sume de bani. Așa cum sunt regulamentele bisericești, părintele a fost astăzi chemat, ne-a oferit câteva lămuriri, însă după cum prevăd regulamentele noastre bisericești, părintele a fost oprit de la slujirea sfintelor taine și a tuturor slujbelor bisericești pe o perioadă de 30 de zile, timp în care este dator să aducă argumente în dezvinovățirea celor prezentate acolo”, a declarat părintele Eugen Moldovan.

 

Procurorii din Mureș îl cercetează pe Pomohaci pentru racolare de minori în scopuri sexuale!

”În cursul zilei de azi (n.r. luni), Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi săvârşit în prezenţa sau asupra unui minor, motiv pentru care s-a dispus efectuarea de verificări prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş sub aspectul săvârşirii infracţiunii de racolare de minori in scopuri sexuale”, potrivit unui comunicat de presă trimis, luni, de IPJ Mureș.

Cristian Pomohaci a fost oprit de la slujire timp de 30 de zile . Urmează o nouă înfățișare a preotului acuzat, care trebuie să ducă dovezi în apărarea sa. În urma anchetei interne, se pronunța. Consistoriul eparhial funcționează la fiecare episcopie și arhiepiscopie și este format din 3 membri titulari și 2 membri supleanți.

Pedeapsa cea mai grava pe care o poate primi clericul este caterisirea!

Prin caterisire se înțelege interzicerea dreptului de a invata, sfinti si pastori

Cristian Pomohaci poate fi caterisit la propunerea arhiereului, de către Consiliul eparhial. Potrivit Statutului pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane, membrii Consistoriului eparhial sunt preoți, cu cel puțin gradul II, doctori, absolvenți de masterat sau licențiați în teologie, cu cunoștiințe canonice și juridice.

Sfântul Sinod poate admite sau respinge, în principiu, recursurile pentru cazurile de caterisire, pronunțate de un Consistoriu eparhial.

 

Citiți și:

pomo1 VIDEO: Cristian Pomohaci chemat la audieri de urgență, la Arhiepiscopie! A venit îmbrăcat în preot și a fost primit cu osanale și aplauze de fanaticii săi!Caricatură

Ziar de Bistrita