Din Bistrita

Pachețele delicioase pentru cei care aleg să doneze astăzi sânge

 -  - 


Persoanele care astăzi, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, vor trece pragul Centrului de Transfuzie Sanguină Bistrița pentru a dona sânge vor fi întâmpinate cu pachețele delicioase, potrivit unui anunț postat de reprezentanții centrului pe o rețea de socializare.

”Marți, 14 iunie, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, vă așteptăm la sediul din strada Nicolae Bălcescu 11A să fiți parte din echipa donatorilor! În semn de recunoștință, vă așteptăm cu 100 de pachețele delicioase. La acest eveniment ne-au fost alături: Clinica Sanovil prin Fundația Vilas, Domduk Rom SRL, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Clubul Gloria, Transmixt, Donează sânge fii erou, Asociația Civitas, Prof. Deac Maria cu elevii scolii Postliceale Sanitar Bistrița. Le mulțumim tuturor pentru susținere și implicare”, a transmis Centrul de Transfuzie Sanguină Bistrița.

Dacă alegeți să donați sânge, potrivit Institutului Național de Hematologie Transfuzională, trebuie să fiți odihniți și bine hidratați, să nu fumați cu o oră înainte de donare și să nu consumați alcool, grăsimi, dulciuri concentrate, să nu luați medicamente (aspirină, anticoagulante, antidiabetice, etc) și să aveți un act de identitate cu dumneavoastră.

Se recoltează sânge persoanelor sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, la un interval de minimum două luni între donările de sânge total, fără a depăși 5 donări pe an pentru bărbați și 4 donări pe an pentru femei.

Pentru informații suplimentare despre donarea de sânge vă rugăm să consultați site-ul Institutului Național de Hematologie Transfuzională.

151 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.