Din Bistrita

Palatul Administrativ din Bistrița ar putea fi reabilitat prin PNRR

 -  - 


Palatul Administrativ din Bistrița, clădire în care își desfășoară activitatea Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și alte instituții ale statului, ar putea fi reabilitat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), spune subprefectul Ioan Zăgrean.

Potrivit subprefectului județului, instituția pe care o reprezintă a depus deja solicitare de finanțare prin PNRR pentru acest obiectiv de investiții.

M-am ocupat de un proiect de finanțare prin PNRR pentru reabilitarea termică a Instituției Prefectului – și mă refer aici la toată clădirea. Am depus proiect pe PNRR, un proiect matur. Așteptăm să ne cheme la semnarea contractului de finanțare. Cu siguranță că acest proiect va funcționa și Prefectura va avea o altă față. La vremea când am depus proiectului, valoarea investiției era 14,7 milioane lei, urmând ca ea să fie reactualizată. Sperăm ca în primăvara anului 2023 să avem toate lucrurile finalizate, în așa fel încât să înceapă lucrările de reabilitare termică și energetică a acestei clădiri”, a declarat Ioan Zăgrean într-un interviu acordat jurnalistului Alin Cordoș.

Clădirea, ridicată în anii ’70, nu a mai fost reabilitată până în prezent, astfel că lucrările de modernizare sunt necesare.

Demersuri pentru reabilitarea Palatului Administrativ s-au făcut încă de pe vremea când prefect al județului Bistrița-Năsăud era Ovidiu Victor Frenț, dar acestea nu s-au concretizat până în prezent.

84 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.