Până la finele acestui an, Bistrița va avea un nou sens giratoriu. Constructorul promite că lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul lui 2018!

 -  -  119


Administrația locală intenționează să construiască un sens giratoriu la intersecția străzilor Tărpiului, Drumul Cetății și Livezi. Scopul unei astfel de investiții este acela de a fluidiza circulația în zonă. În acest sens au fost parcurse deja toate procedurile necesare, de la întocmirea unui studiu de fezabilitate, până la organizarea unei licitații în urma căreia s-a stabilit chiar și un câștigător care se va ocupa de amenajarea noului sens.

Strada Drumul Cetăţii împreună cu strada Calea Clujului și strada Simion Mândrescu este considerată centura orașului pe care se desfăşoară traficul greu. Strada Tărpiului leagă zona industrială de centrul orașului şi este, de asemenea, foarte circulată, pe ea fiind situate și două unități de producție ale unui important agent economic din municipiu SC Leoni Wiring System Ro SRL, cu peste 7.000 de salariați la cele două capacități de producție, situate de o parte și cealaltă a Drumului Cetății, cu care se intersectează strada Tărpiului. Asigurarea legăturii dintre cele trei străzi se va face prin două intersecții situate la distanţe apropiate una de cealaltă respectiv 70 m” se arăta în studiul de fezabilitate realizat de compania ROMGRES SRL Beclean și care a fost aprobat de consilierii locali anul trecut.

În ceea ce privește execuția lucrărilor, Primăria Bistrița a organizat o licitație publică, în urma căreia a fost desemnat un câștigător. Este vorba despre compania Dimex 2000, care nu doar că va executa lucrările, ci va întocmi mai întâi proiectul tehnic pentru acest obiectiv de investiții. Valoarea contractului este de 3,8 milioane de lei cu tot cu TVA, iar termenul de realizare a proiectului tehnic este de două luni, iar cel de execuție este de 12 luni de la data semnării contractului.

”La ora actuală, compania Dimex lucrează la detaliile privind întocmirea proiectului tehnic. Mai trebuie să obțină câteva avize de la compania de drumuri naționale (n.r. – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) pentru că drumul de centură este administrat de această companie, după care ne vor preda proiectul, vom obține autorizația de construire și vom elibera ordinul de începe a lucrărilor. Se începe cu siguranță în acest an, iar din discuțiile pe care le-am avut cu cei de la Dimex, am primit promisiunea că tot în acest an, lucrările vor fi finalizate. Deci până la finele anului 2018 vom avea construit sensul în acea zonă” a declarat pentru Ziar de Bistrița, șeful Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița, Ioan Crețiu.

În prezent, din cauza faptului că intersecția deserveşte atât zona industrială, cât şi un ansamblu rezidenţial, situaţia actuală duce la producerea unor blocaje în trafic în special la orele de vârf, precum şi la durate mari de aşteptare la intrarea în intersecție de pe arterele fără prioritate. Aceasta situaţie afectează atât locuitorii din zonă, cât și agenţii economici şi traficul greu din zona industrială.

1 notes
9 views
bookmark icon

One thought on “Până la finele acestui an, Bistrița va avea un nou sens giratoriu. Constructorul promite că lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul lui 2018!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.