Parada Brăduților a ajuns la ediția a 9-a! Gabriela Montoiu: “cu fiecare ediție îndeplinim dorințe și creăm bucurie!” Pe 20 decembrie, haideți la Muzeu să vă… luminați!

 -  -  1330


Parada Brăduților pentru Vise Împlinite este un eveniment cunoscut de întreaga comunitate bistrițeană. Practic, invitații licitează pentru cumpărarea unor braduți de Crăciun, realizați de diverse companii sau organizații din Bistrița. Banii adunați în urma acestor licitații-simbolice sunt donați pentru diverse cazuri umanitare, investiți pentru comunitate sau pentru susținerea copiilor geniali.

În parteneriat cu Complexul Muzeal din Bistrița și alături de asociația Produs în Bistrița-Năsăud, vom trăi 3 zile ca pe vremea bunicilor, în sărbătoarea colindelor și a tradițiilor autentice, unde gustul și mireasma de cozonaci, emoțiile și bucuriile simple se reunesc pe un singur tărâm.

Gabriela Montoiu: “cu fiecare ediție îndeplinim dorințe și să creăm bucurie!”

Parada Brăduților este un proiect de responsabilitate socială care a prins contur în urmă cu 9 ani de zile. Scopul nostru prin prisma acestui eveniment este acela de a dărui, a provoca zâmbete, de a împlini vise. Am reușit de 8 ani încoace, cu fiecare ediție, să îndeplinim dorințe și să creăm bucurie.

Despre cele 8 ediții de PARADĂ a brăduților! Urmează a 9-a!

Prima diție – sprijin pentru un tânăr care avea nevoie de un transplant de rinichi!

Prima ediție a Paradei Brăduților, care a avut loc în anul 2011, a fost dedicată unui tânăr care avea nevoie de un transplant de rinichi.

Ediția a 2-a: paradă pentru Micul Prinț!

Ediția din anul 2012 a reușit să sprijine cu toate resursele obținute în urma evenimentului, Centrul de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț”, coordonat de doamna Ana Dragu.

Ediția nr. 3 – Paradă pentru Centrul Lacrima!

În anul următor (2013), Centrul Lacrima din Năsăud a fost beneficiarul în urma acestei parade.

Ediția nr. 4 – un scuter electric pentru o tânără grav bolnavă!

Licitația brăduților din anul 2014 a fost dedicată tinerei Laura Slăvescu, având ca scop achiziționarea unui scuter electric pentru mobilitate.

Ediția a 5- a : o vioară mult-visată entru un copil genial!

Ediția a 5-a a Paradei Brăduților le-a dat aripi copiilor talentați și celor aflați în situații dificile. Dan Bungărdean, elev al Liceului de Muzică Tudor Jarda,
și-a cumpărat vioara mult visată, iar Asociația Aripi de Copil a continuat să deruleze o parte din proiectele sale dedicate comunităților și familiilor defavorizate.

Ediția nr. 6 – s-a premiat excelența ( un elev olimpic la matematică) + 2 biciclete electrice, donate comunității!

Cu resursele obținute în urma licitației de anul trecut (ediția a 6-a din 19 decembrie 2016) au fost îndeplinite două obiective. Primul dintre ele a constat în premierea și susținerea excelenței, reprezentată de data aceasta de elevul Gabriel Alin Oul, olimpic la matematică, căruia i-am oferit un laptop pentru a-l susține în activitățile lui viitoare.

Cel de-al doilea obiectiv a constat în demararea unui proiect din zona sănătății colective, dedicat întregii comunități bistrițene – Bistrița pe bicicletă. Au fost achiziționate, în acest sens, primele două biciclete electrice de ultimă generație fabricate de brand-ul românesc Pegas, care au fost donate Primăriei Municipiului Bistrița pentru utilizarea lor în folosul comunității.

Ediția nr. 7 – banii obținuți din brăduți au fot donați unei familii greu-încercate , în urma accidentului de la bariera din Viișoara!

Resursele obținute în urma licitației din cadrul celei de a 7-a ediții a evenimentului nostru, desfășurat în 20 decembrie 2017, au fost oferite familiei Petruț din Bistrița, care a pierdut anul trecut patru din cei nouă copii într-un cumplit accident rutier.

Ediția nr. 8, dedicată unui atelier de creație pentru copii!

Cea de a 8-a ediție Parada Brăduților pentru Vise Împlinite, care a avut loc în 21 decembrie 2018 la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, a purtat zâmbet și bucurie de copil. Resursele obținute în urma licitației brăduților sunt dedicate proiectului Atelier de creație pentru copii în aer liber, care va fi compus din table
de desen și joc pentru copii, băncuțe, un glob pământesc uriaș, etc.

 

“În fiecare an, am încercat să găsim zone în care este nevoie de sprijin din punct de vedere financiar și resursele obținute în urma licitației brăduților să susțină proiecte și să premieze excelența tinerilor. Avem o comunitate sensibilă, în care există cultura generozității și o parte din binele propriu îl întoarce înapoi locului în care trăiește.” – susține Gabriela Montoiu, organizatorul acestui eveniment!

 

Despre Parada Brăduților din 2019, o ediție dedicată copiilor!

Ediția a 9-a a Paradei Brăduților pentru Vise Împlinite va avea loc în acest an în aer liber, în același cadru de poveste creat de „Crăciun în Bistrița-Năsăud” în curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud. Va fi din nou o ediție dedicată copiilor, pe care îi invităm în număr cât mai mare.

“Le pregătim surprize frumoase, printre care un program de jocuri, animație și divertisment cu pictură pe față inclusă, oferit cu drag de Luana Lulu Party. Resursele adunate urmează să fie cumulate cu cele de anul trecut în vederea finalizării Atelierului de creație pentru copii în aer, care va fi poziționat în curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud. Inaugurarea Atelierului de creație va avea loc în prima parte a anului 2020.” – a transmis Gabriela Montoiu.

Parada Brăduților pentru Vise Împlinite va avea loc vineri, 20 decembrie, ora 18.00 în curtea Muzeului.

0 notes
455 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *