Parc tematic de aventură în comuna Parva. Investiția este estimată la peste 800.000 de lei

Un parc tematic de aventură va fi amenajat pe râul Rebra din comuna Parva, autoritățile locale reușind să obțină finanțare europeană pentru o astfel de investiție. Procedura de licitație pentru execuția lucrărilor a fost deja demarată, astfel că, dacă se va găsi constructor, lucrările ar putea începe în toamna acestui an.

Potrivit documentațiilor, proiectul presupune amenajarea unui parc tematic care să conțină două zone de interes distincte: o zonă de picnic și o zonă de parc de aventură.

Zona de picnic va consta într-o amenajare cu trei foișoare din lemn, șase mese cu bănci în sistem monobloc și doua grătare prefabricate. Adiacent zonei de picnic se vor realiza parcări pentru autoturisme și autocare, se va amplasa o cișmea pentru asigurarea parcului cu apă potabilă și se va construi o clădire cu rol administrativ care va conține și grupuri sanitare ce vor putea fi folosite de utilizatorii parcului. Tot în această zonă se va amenaja o platformă pentru colectarea deșeurilor menajere, se va realiza un pod pe frânghii pentru traversarea râului Rebra înspre partea de parc de aventură și se va amenaja accesul către punctul de plecare pe tiroliana pentru adulți.

Zona parcului de aventură va conține trasee diferențiate pentru copii și adulți, două tiroliene, una pentru adulți și una pentru copii, o zonă pentru practicarea tenisului de masă în aer liber și un pod peste râul Rebra, care va adăposti o casă de bilete și o cafenea. Malurile râului Rebra vor fi asigurate prin realizarea de gabioane din piatră. În plus, parcul tematic va fi dotat cu un trenuleț turistic care va asigura deplasarea turiștilor din localitatea Parva până la parc și înapoi.

Accesul în zona amenajată se va realiza de la nivelul drumului forestier existent.

Pentru obținerea finanțării pentru acest proiect, Primăria Parva a beneficiat de sprijinul Grupului de Acţiune Locală (GAL) Ţara Năsăudului.

Poiectul este intitulat “Înființare și amenajare parc tematic” și finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală – PNDR. Valoarea estimată a contractului de lucrări este de peste 800.000 de lei fără TVA, din care valoarea eligibilă este de circa 400.000 de lei.

Pentru acest proiect a fost lansată deja procedura de achiziție publică a lucrărilor de execuție. Data limită până la care pot fi depuse ofertele este 27 iulie, durata contractului urmând să fie de 8 luni din momentul semnării acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *