Administratie

Parcul balnear Băile Figa, printre primele trei destinații de excelență din România

 -  - 


 

Parcul balnear Băile Figa se află printre primele trei destinații de excelență din România în ceea ce privește turismul de sănătate și relaxare, anunță primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan. Acest clasament a fost realizat în urma unui concurs intitulat “Destinaţii Europene de Excelenţă” (EDEN 2019).

”Rezultatul concursului “Destinaţii Europene de Excelenţă” (EDEN 2019) la care ne-am înscris în premieră anul acesta plasează Băile Figa pe locul trei, fiind așadar considerată de către specialiștii în turism o destinație turistică de top din țara noastră. Rezultatul acestui concurs vine ca o apreciere după exact 10 ani de turism la Băile Figa, ca o încununare a tuturor eforturilor depuse de către noi toți timp de 10 ani!”, a precizat primarul Nicolae Moldovan.

Numărul turiștilor care vin la Băile Figa crește de la un an la altul, anul acesta fiind înregistrați cu 20.000 de turiști în plus față de anul 2018.

”Băile Figa a devenit o destinație de renume și asta ne bucură enorm”, a mai afirmat primarul Nicolae Moldovan, care a mai dat o veste extrem de bună legată ce proiectul privind amenajarea unui centru social. ”Azi am semnat și contractul de începere a lucrărilor pentru Centrul social de zi, care va aduce beneficii orășenilor și implicit zonei Băilor Figa”, a mai spus Moldovan.

Complexul Balnear Băile Figa fost inaugurat în iulie 2010. Stațiunea se întinde pe 15 hectare și este așezată într-o depresiune înconjurată de păduri, la doar 3 km de orașul Beclean.

Potrivit Primăriei Beclean, intrarea în complex costă 15 lei de persoană, iar copiii sub 7 ani se pot bucura de acces gratuit. Turiștii se pot bucura de o gamă largă de facilități puse la dispoziția lor, de la 4 piscine exterioare cu apă sărată și dulce și una interioară, la tobogane uriașe, râu leneș, terenuri de sport și activități diverse.

Băile Figa sunt administrate de către Primaria oraşului Beclean, iar pentru a îmbogăți oferta cu noi facilități turistice, instituția promite că va continua procesul de extindere a complexului balnear cu un tobogan acvatic uriaş, cu o lungime de alunecare de aproape 50 de metri, precum și cu alte bazine acoperite.

De menționat este că în cei 10 ani de când funcționează complexul balnear, circa 1,5 milioane de turiști au petrecut momente de relaxare la Băile Figa.

FOTO: www.bailefiga.com

48 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.