Parfumuri și cuțite confiscate de jandarmi în piața din Năsăud

 -  -  6353


Jandarmii Grupei de Supraveghere şi Intervenţie Năsăud au efectuat joi, 6 decembrie, o acţiune specifică pe linia protejării populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite în piaţa din localitate. În urma verificărilor au fost depistaţi trei comercianţi care ofereau spre vânzare produse fără documente de provenienţă.

Aceştia aveau expuse mai multe seturi de cuţite şi parfumuri, pentru care nu au putut prezenta documentele de provenienţă, conform prevederilor legale în vigoare (Legea nr. 12 din 1990, art.1, lit.e). În conformitate prevederile legii nr. 12 din 1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, toate produsele au fost confiscate, aceştia fiind sancţionaţi cu 1.500 de lei” explică reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Jandarmeria aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că în conformitate cu prevederile legale în vigoare, orice persoană care intenţionează să efectueze acte de comerţ, trebuie să deţină documentele de provenienţă indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării.

Prin documente de provenienţă se înţelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoţire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege. Totodată, comercianţii trebuie să deţină certificat de înregistrare fiscală care atestă existenţa societăţii comerciale respective sau documente privind persoana fizică autorizată.

6 bookmark
0 notes
78 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.