Parlamentarii PSD de Bistrița-Năsăud acuză Guvernul că a repartizat în mod ”discreționar” bani primăriilor

 -  -  21019


Guvernul a alocat suma de aproape 9,8 milioane lei, din fondul de rezervă, unităților administrativ-teritoriale din Bistrița-Năsăud pentru echilibrarea bugetelor locale (costuri privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor, cofinanțări de proiecte, cheltuieli curente, urgente). Modul în care au fost repartizați banii primăriilor din județ nu este pe placul parlamentarilor PSD, care acuză că banii au fost împărțiți ”discreționar”.

SĂ VĂ FIE RUȘINE! Cîțu, nemernicii de complici din Guvern și PNL, folosiți banii publici pentru mizeria voastră de congres? Pentru plata funcțiilor voastre? Acum, când toate comunele și orașele au nevoie de bani, voi, disprețuitori, nesimțiți, inconștienți și penali dați de 6 ori mai multi bani comunelor PNL decât celor conduse de PSD? Și de 8 ori la orașe? Dar nu vă crapă obrazul de nesimțire, cu ce v-au greșit jumătate din bistrițeni să îi scuipați în față? Voi, oamenii mici ce azi conduceți PNL din Bistrița-Năsăud, nu meritați decât dispreț!”, a transmis deputatul PSD Daniel Suciu.

La rândul său, deputatul PSD Bogdan Ivan acuză PNL că a ”liberalizat șpaga publică”.

Dreapta guvernare a dovedit încă odată că nu este mânată decât de funcții și mici interese de partid. Niciun moment nu s-au gândit la cetățenii din localitățile unde primarii nu sunt “galbeni”! De ce? Pentru ca la congresul PNL să se voteze “așa cum trebuie”! PNL a împărțit cetățenii în liberali și…restul. Restul ăla reprezintă copii, oameni harnici, bătrâni care sunt tăiați de pe lista continuării dezvoltării localităților pentru că unii se cred dumnezei pe bani publici! Exemplu: Pentru Miceștii de Câmpie sunt alocați 300 lei/locuitor. Pentru Rodna și Lechința 8 lei/locuitor, la Maieru 6 lei/locuitor. Acolo sunt alți oameni? Nu v-ar fi rușine? Sigur nu, așa că eu, în calitate de Deputat al Județului Bistrița-Năsăud o să atac în contencios administrativ această Hotărâre de Guvern! Nu vă permit să vă bateți joc de primarii și oamenii care nu dansează după cum cântați voi în jalnica voastră orchestră liberală!”, a precizat Bogdan Ivan.

Totodată, și senatorul Ioan Deneș a reacționat în spațiul public după ce a văzut cum au fost repartizați banii.

”Guvernul “interimar” nu este al României! Este al coaliției toxice PNL-UDMR!Comunitățile conduse de primari PSD NU primesc bani din partea actualului guvern. Comunele conduse de PSD primesc 50 mii lei(le recunoașteți citind tabelul de mai jos). celelalte (PNL, UDMR) primesc mai mult, de ordinul sutelor de mii de lei.Orașul Beclean este văduvit de finanțare pentru că nu este galben sau verde ???“Șpaga” publică pentru alegerea lui Citu o vedeți in alocarea banilor către cei care au dansat așa cum a cântat “echipa câștigătoare” PNL care se dovedește, până la urmă, pierzătoare pentru toți românii. SĂ VĂ FIE RUȘINE!”, a adăugat Deneș.

Un mesaj a transmis și Partidul Social Democrat Bistrița-Năsăud, formațiune condusă de Emil Radu Moldovan.

Astfel, PSD Bistrița-Năsăud afirmă că 73 la sută din banii alocați județului Bistrița-Năsăud merg către primării conduse de primari PNL.

În județul Bistrița-Năsăud, din Fondul de rezervă, 72,78% merg către primăriile PNL și UDMR (7.131.000 lei), 16,35 % merg către primăriile PSD (1.603.000 lei), 10,85 % merg spre Consiliul Județean Bistrița-Năsăud (1.063.000 lei) și 0 % merg către primăriile ALDE și alte formațiuni politice (0 lei). Acest lucru înseamnă ZERO lei pe cap de locuitor la Rebra, Dumitra, Livezile, Romuli, Șieu, Sânmihaiu de Câmpie și Telciu. Pentru Maieru, pe cap de locuitor 6 lei, Tiha Bârgăului – 7.4 lei, Prundu Bârgăului – 7.8 lei, Rodna – 7.8 lei, Lechința – 8 lei, Beclean – 8.17 lei, Teaca -8.6 lei, Nimigea 9.2 lei etc. Însă, pentru comunele PNL, s-au putut da 292,4 lei la Miceștii de Câmpie, Runcu Salvei – 228.1 lei, Urmeniș – 165,5 lei, Ilva Mare – 122.5 lei, Matei -114.2 lei, Chiochiș -108.8 lei, Nușeni -108.7 lei, Leșu -104.8 lei. Rușine să vă fie! Pas cu pas distrugeți România! Pas cu pas distrugeți localitate cu localitate! România bunului simț se dovedește a fi o țară a nesimțirii condusă de oameni fără principii și fără valori!”, a transmis PSD Bistrița-Năsăud.

Reacții au avut în spațiul public și primarii PSD, printre care și Vasile Șut – primarul comunei Tiha Bârgăului. ”Pentru Cîțu și tot PNL-ul, cetățenii din comunele conduse de primari PSD nu mai există. Chiar și cu frâna de mână trasă, a dat de 6 ori mai mulți bani pentru comunele galbene! Bătaia de joc a atins cote maxime cu acest Cîțu în frunte!”, este mesajul primarului comunei Tiha Bârgăului, Vasile Șut, pentru Florin Cîțu și Guvernul PNL.

2 notes
144 views
bookmark icon

2 thoughts on “Parlamentarii PSD de Bistrița-Năsăud acuză Guvernul că a repartizat în mod ”discreționar” bani primăriilor

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *