Parlamentarii PSD din Bistrița-Năsăud fac demersuri pentru revocarea deciziilor prin care au fost înlocuiți unii directori de școli din județ

 -  -  11252


La finele săptămânii trecute, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Bistrița-Năsăud a luat decizia de a înlocui din funcții mai mulți directori ai unor unități de învățământ din județ, situație care a stârnit un val de reacții din partea parlamentarilor PSD. Aceștia au acuzat actuala conducere a IȘJ Bistrița-Năsăud că deciziile de înlocuire a directorilor au fost luate strict pe criterii politice, motiv pentru care solicită revocarea lor.

Deputatul PSD Bogdan Ivan a precizat că, împreună cu colegii săi Daniel Suciu și Ioan Deneș, a inițiat o petiție prin care solicită revocarea deciziilor de înlocuire a directorilor.

Astăzi, alături de colegii mei Daniel Suciu și Ioan Deneș, am depus o petiție prin care solicităm șefului Inspectoratului Școlar Județean, Consiliului de Administrație al IȘJ și Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud revocarea deciziilor de numire abuzivă a noilor directori! Dacă noi și comunitățile locale nu vom fi ascultați luăm în calcul sesizarea Avocatului Poporului”, a declarat Bogdan Ivan.

Sursa citată completează că, în opinia sa, schimbarea unora dintre directorii de școli din județ este abuzivă.

Toți directorii schimbați au calificativul FB în cei 4 ani de mandat! De ce nu s-a pus problema prelungirii până la finalul anului școlar, cel puțin? Directorii au și contract de management administrativ cu primarul. Cum vor fi delegate atribuțiile administrative ale acestuia în condițiile în care primarii și Consiliile Locale nici măcar nu au fost consultate?”, a mai precizat deputatul Bogdan Ivan.

Parlamentarul mai completează că noii directori au fost numiți fără ”selecție de CV-uri, fără cerințe și indicatori de performanță, fără a da altor candidați oportunitatea de a-și manifesta intenția de a fi directori, fără consultarea cadrelor didactice sau a comunității locale. Direct din “pix-ul” inspectorului general Mihai Mureșan”.

În aceste condiții, Bogdan Ivan și colegii săi parlamentari PSD – Daniel Suciu și Ioan Deneș – au anunțat că sunt dispuși să meargă mai departe pentru a obține revocarea deciziilor de înlocuire a directorilor.

1 notes
377 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *