Parteneriat public-privat pentru construirea unui centru de radioterapie la Bistrița

 -  -  11497


Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va concesiona o suprafață de teren de pe strada Alba Iulia, din apropierea secției de Oncologie medicală, către o companie care va fi interesată să construiască la Bistrița un centru de radioterapie.

Urmează să scoatem la licitație concesiunea unei suprafețe de teren de pe Alba Iulia, cu destinația precisă și clară de a construi o secție de radioterapie. Știm cu toții că, din păcate, incidența bolilor de cancer este una foarte mare și la noi în județ. Oamenii au nevoie de chimioterapie, radioterapie sau alte proceduri speciale, multe dintre acestea realizându-se la Cluj sau Mureș, asta pentru că noi nu avem aparatura necesară. Întrucât programările pot dura luni de zile, am luat deciziea să facem și această investiție, ca oamenii să se poată bucura de tratamentul necesar acasă”, a declarat, într-o emisiune a postului local de televiziune AS-TV, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Autoritățile din Bistrița-Năsăud, mai exact Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Primăria Bistrița și Spitalul Județean de Urgență Bistrița, aveau în plan să construiască pe terenul de pe strada Alba Iulia un centru de radioterapie, încheind chiar un parteneriat în acest sens. Însă au renunțat la această idee. Președintele CJ Bistrița-Năsăud a explicat de ce autoritățile au renunțat la a mai face demersuri pentru a construi un astfel de centru.

Am avut intenția să construim acest centru din resurse proprii, dar având în vedere modificările financiare negative, adică bugetul ne-a fost tăiat drastic pe anul în curs, și nouă și Primăriei Bistrița, nu am mai reușit. Astfel, pentru că noi nu am mai avut resursele necesare, am decis că nu putem să mai amânăm această investiție și am optat pentru cealaltă variantă – a parteneriatului public-privat, în care o societate privată vine și își face investiția proprie. Partea județului va fi punerea la dispoziție a terenului, iar în urma unei licitației se va decide care va fi compania care va primi acest drept de a construi acest centru”, a mai precizat Moldovan.

Terenul care urmează să fie concesionat în vederea amenajării unui centru de radioterapie aparține Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

1 notes
622 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *