Pârtia de schi Cocoș încă rezistă! Zece zile de funcționare în acest sezon rece

Începutul de săptămână aduce din nou vești bune pentru bistriţenii iubitori ai sporturilor de iarnă. Aceștia se vor putea bucura în continuare de zăpadă şi vor putea schia pe Pârtia de schi Cocoș, întrucât Primăria Bistrița anunță că pârtia va fi deschisă și astăzi, întrucât condițiile și starea stratului de zăpadă permit încă acest lucru.

Dacă ținem cont de toate zilele în care pârtia a funcționat în sezonul rece 2017 – 2018, am putea spune că pârtia este deschisă publicului de zece zile. Astfel, pârtia a fost deschisă două zile și jumătate în perioada 26 – 28 ianuarie, încă o zi pe data de 12 februarie și în prezent funcționează încă din 27 februarie.

Programul de funcţionare a pârtiei va fi între orele 12-21”, a anunţat viceprimarul Cristian Niculae.

Week-endul care tocmai a trecut a fost unul numai bun pentru iubitorii sporturilor de iarnă, temperaturile permițându-le chiar să se bucure din plin de zăpadă. Mii de bistrițeni au au schiat pe pârtie.

Reamintim că un tichet pentru întreaga zi costă 30 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru persoanele peste 65 de ani și copiii între 14 – 18 ani și 10 lei pentru copiii sub 14 ani. Costul tichetului doar pentru perioada în care funcționează instalația de iluminat nocturn (orele 18:00 – 21:00) este de 20 de lei, indiferent de vârsta persoanelor care doresc să intre pe pârtie.

Operatorul serviciilor de transport în comun S.C. Transmixt S.A. pune la dispoziţia celor interesaţi curse regulate pe traseul Staţia nr. 55 (Unirea nr. 254) – Staţia Pârtie „Cocoş” şi retur. Preţul unei călătorii este de 1,80 lei, iar autobuzele circulă din oră în oră.

Pârtia „Cocoş” are o lungime de 1.300 m, transportul pe cablu este asigurat de telescaun cu patru locuri, iar capacitatea de transport este de 1.300 de persoane pe oră. Pârtia este dotată cu 4 tunuri care produc zăpadă artificială.

Lucrările la pârtia de schi au fost efectuate de firma Kranz Eurocenter SRL din Piteşti, iar echipamentele au fost furnizate de firma austriacă Doppelmayr. Această investiție a fost realizată cu bani din bugetul local și dintr-un împrumut, iar primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, susține că ar fi vorba despre un cost de aproximativ 4  milioane de euro.