Din Bistrita

Pârtia de schi Cocoș se deschide parțial! Se va schia pe varianta mică (300 m) cea cu SKI-liftul, NU cu tele-scaunul!

 -  - 


Primăria municipiului Bistrița anunță că la finalul acestei săptămâni se va deschide parțial Pârtia de schi Cocoș.

După parcurgerea formalităților de autorizare a instalației de transport persoane – teleschi stabilită pentru data de 16.01.2020, este programată deschiderea pârtiei mici de pe Dealul Cocoș. Îi așteptăm așadar vineri, 17.01.2020 pe iubitorii sporturilor de iarnă, în special pe copii și pentru cei dornici să învețe să schieze”, este anunțul Primăriei Bistrița.

Pârtia mică are o lungime de circa 300 de metri și este deservită de instalația de SKI-lift instalată în vara anului trecut.

Pârtia va fi deschisă zilnic, în intervalul orar 9.00 – 16.00, iar tarifele de acces sunt următoarele:

  • adulți: 30 lei / persoană / zi;
  • tineri între 14 – 18 ani și studenți: 20 lei / persoană pe zi;
  • copii între 6 – 13 ani: 20 lei / persoană / zi;
  • seniori (+65 de ani): 20 lei / persoană pe zi.

Primăria municipiului Bistrița mai face cunoscut faptul că se fac toate pregătirile necesare pentru ca săptămâna viitoare să fie deschisă și pârtia mare de pe Dealul Cocoș, care are o lungime de circa 1.300 de metri și este dotată cu instalații de telescaun și nocturnă.

De la debutul sezonului rece 2019 – 2020, Pârtia de schi Cocoș nu a funcționat nici măcar o zi.

Reamintim că, potrivit datelor Primăriei Bistrița, Pârtia de schi Cocoș a funcționat în sezonul rece 2018 -2019, timp de 14 zile. Dintre acestea, doar cinci zile au fost întregi, adică s-a putut schia atât pe timpul zilei, cât și în nocturnă. În alte trei zile, pârtia a funcționat doar pe timpul zilei, între orele 09:00 -13:00, și în alte șase zile, pârtia a fost deschisă doar în nocturnă, în intervalul orar 18:00 – 21:00. Pe parcursul celor 14 zile în care pârtia a funcționat au fost vândute 4.703 cartele de acces, iar din vânzarea acestora s-a încasat suma de 129.855 lei, cu circa 15.000 lei mai mult decât în sezonul precedent.

În sezonul 2017- 2018, pârtia de schi a funcționat aproximativ 10 zile.

Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu, a declarat în nenumărate rânduri că investițiile de la pârtia de schi s-au ridicat la suma de 4,4 milioane de euro, din care circa 2 milioane de euro a reprezentat investiția privind achiziția telescaunului. Primarul a mai spus că această sumă este FĂRĂ TVA. Lucrările la pârtia de schi au fost efectuate de firma Kranz Eurocenter SRL din Piteşti, iar echipamentele au fost furnizate de firma austriacă Doppelmayr. Investiția a fost realizată cu bani din bugetul local și dintr-un împrumut accesat de Primăria Bistrița.

Pârtia de schi Cocoș este construită la altitudinea maximă de 680 metri, este dotată cu telescaun, instalație de nocturnă și tunuri de zăpadă. Are o lungime de 1.300 m, iar transportul pe cablu este asigurat de un telescaun cu patru locuri.

20 views
bookmark icon

One thought on “Pârtia de schi Cocoș se deschide parțial! Se va schia pe varianta mică (300 m) cea cu SKI-liftul, NU cu tele-scaunul!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.