VIDEO savuros: Partidul Ecologist vrea legea prostituției și spun că “ar aduce mii de miliarde la bugetul național!” Dănuț Pop e șeful de partid și zice că: “Bugetul național ar câștiga, bugetul sănătății ar câștiga! “

Liderii Partidului Ecologist au susținut o conferință de presă la Bistrița și au vorbit despre statul paralel, abuzurile DNA-ului, legăturile lui Iohannis cu austriecii de la Schweihofer... subiecte care ține mai degrabă de televiziunile unde aceștia sunt invitați, respectiv Antena 3 și România TV.

Dănuț Pop - președintele PER și Ovidiu Zară fost-ziarist, (acum membru PER) se află într-un periplu prin țară și verifică situația filialelor Partidului Ecologist. La conferința de presă au fost prezenți Marian Toniuc, Doru Mârza președintele filialei PER și Olar Partenie, consilier local din Șieuț. Dana Cindrea (fost conilier municipal) s-a ridicat de la masă când liderii de la București au vorbit de legea prostituției.

Jurnalist: - Domnule președinte, ne puteți spune despre legea prostituției, câteva detalii?

Dănuț Pop: - Este foarte simplu: legalizarea prostituției! Prostituția este cea mai veche meserie din lume, bugetul Statului ar câștiga, bugetul local, bugetul sănătății... să NU uităm că și sănătatea are de câștigat... pentru că faci prevenția!

Ovidiu Zară: - Gândiți-vă ce-ar însemna legalizarea prostituției: în primul rând NU am mai avea de a face cu trafic de carne vie și toți banii care se cheltuie pe aceste dosare NU ar mai exista 2. O persoană care ar presta această activitate, ar trebui să aibă o incăpere: pentru acea încăpere ar plăti un impozit la direcția de Taxe și Impozite Locale. Ar trebui să-și plătească un salariu minim pe economie sau în funcție de cât dorește în care-și plătește CASS, plătește șomaj...

Jurnalist (ironic): - Deci se creează locuri de muncă...

Ovidiu Zară: - Nu va mai fi la sfârșitul carierei sale un asistat social, care va fi plătit din banii d-voastră, ai mei, ai tuturor!

Jurnalist: - Din punct de vedere electoral NU credeți că veți pierde, fiind societatea oarecum tradițională?

Ovidiu Zară: - D-voastră credeți că NU există prostituție?

Jurnalist: - Eu întreb!

Dănuț Pop: - În Biblie există așa ceva? Se vorbește?

Jurnalist: - Eu discut de legalizare!

Ovidiu Zară: - Lucrați în presă?

Jurnalist (ironic): - Sunt acoperit!

Ovidiu Zară: -.. câștigați din publicitate, scriind anunțuri și există prostituție... și banii ăia unde se duc?

Jurnalist: - V-am întrebat pur electoral!

Dănuț Pop: - Bun... și eu am fost cu legea răspunderii, la fel cu amnistiile... ne-am asumat! Dar trebuie să ne-asumăm și lucruri mai grele care nu plac unei părți a electoratului, NU tot electoratul. Mai sunt oameni care gândesc, ceea ce am făcut noi, proiecte legislative, nimic nu au fost pe termen scurt, le-am avut pe termen mediu și lung!

Ovidiu Zară: - D-voastră credeți că banii negri rezultați din această afacere NU se regăsesc în campanii electorale la nivel local sa național? Eu cred că DA!

Jurnalist: - Extrapolând puțin, putem ajunge și la legalizarea marijuanei, tot așa pe aceeași logică?

Ovidiu Zară: - Din punctul ăsta eu nu sunt de-acord nici cu droguri ușoare, nici cu droguri de altă natură, dar în ceea ce privește prostituția... încă o dată d-voastră ați fi de acord să se legalizeze homosexualitatea sau adopția copiilor de către homosexuali?

Jurnalist: - Irelevant.... Irelevantă opinia mea... dacă aș reprezenta un partid politic mi-aș asuma o anumită declarație, dar așa...

Ovidiu Zară: - ... eu unul sunt adeptul familiei tradiționale...

Dănuț Pop: - dar aia NU înseamnă că ....

Ovidiu Zară: ... toată lumea și-ar dori... Faceți o socoteală: în anul 2.000 eram jurnalist și am cerut Inspectoratului General al Poliției Române să-mi dea o situație cu femeile care au fost amendate pentru că au întreținut raporturi sexuale pe bază de foloase materiale. La vremea respectivă erau 300.000 de amenzi care oricum NU se încasează de către autoritățile locale. Gândiți-vă: o singură prostituată, 300 de zile, să spunem 10 clienți pe zi. să NU dau un preț. Gândiți-vă ce sume ar însemna la nivel 300.000, care au fost prinse și amendate, atenție! Sunt sume exorbitante de ordinul a zecilor de mii de miliarde, anual. Ori dacă găsesc o soluție astfel încât fiecare să-și plătească ajutorul de șomaj, CASS și impozitul și taxe locale, impozitul pe salariu și din activitatea generată din această muncă vă spun că vor veni foarte, foarte mulți bani la buget: mii de miliarde. Poate NU vă închipuiți.. puneți mâna pe o hârtie și gândiți-vă! Ori banii ăștia se regăsesc undeva. Unde se regăsesc? În buzunarele noastre NU se găsesc. Cine spune că NU i le-asumă, atâta Din punctul meu de vedere este ipocrit, atâta vreme cât fenomenul există!

Liderii de la nivel central NU au abordat teme de interes local, cum ar fi gestiunea deșeurilor, situația filialelor, proiecte inițiate de ecologiști pe care conducerea le susține, ci au folosit această ieșire publică pentru unele subiecte generale: Codruța Kovesi, statul paralel, Iohannis și mafia pădurilor. În continuare PER-ul se consideră un partid de centru-dreapta, cu toate că Dănuț Pop a declarat înaintea alegerilor parlamentare că va face alianță cu PSD-ul (lucru care NU s-a concretizat). La ultimele alegeri parlamentare,, Partidul Ecologist Român a luat 1% din voturi.
Comentarii

 • Tara arde si Danut se piaptana ! Ups …
  Ma intreb daca au facut inainte un studiu de fezabilitate, un studiu de oportunitate sau ceva de genul asta si cum au procedat? Cine a facut probele practice (sau simularile) ?
  Ce parere au cei cu familia traditionala, nu se apuca de adunat semnaturi ?

 • Balan Marius -ecologist PV

  Fratilor ; ati fost de centru- stanga in 2007, de cativa ani sunteti de centru- dreapta, acuma ati preluat ceva din aptitudinile deputatului REMUS CERNEA pe care VERZII l-au exclus tocmai pt. patinajele si viciile ascunse pe care le-a avut ani de zile pana a fost depistat ca nu are nimic cu ECOLOGIA. Sincer sa fiu , la voi parca totusi nu m-am asteptat sa fiti in anul CENTENARULUI purtatorii de cuvant al prostituatelor.

 • Dom’ Alexandru Marian Toniuc,daca tot vreti vreti sa legalizati prostituția,dați-mi și mie câteva explicații,ca să fiți ridicol până la capăt:
  1.Prostituata se va angaja la o instituție specializată, sau va desfășura o activitate independentă,pe persoană fizică?
  2.Pentru această profesie, faceți cod CAEN?
  3.Completează Declarația 600?
  4.Urmează niște cursuri de calificare(gen cum să pună prezervativul) sau se califică la locul de muncă?Ori poate de igienă la DSP?
  5.Cum plătește contribuțiile?Numerar,prin virament,sau în natură?Și care ar fi instituțiile abilitate să colecteze aceste sume?
  6.Înainte de a susține atât de tare propunerea celorlalți doi păcălici alături de care ședeți în fotografie, ați făcut un studiu de impact care să justifice inițiativa?Poate îl faceți pe fonduri europene, dacă nu-l aveți încă?
  7.Peștii! Dar cu peștii cum rămâne?!Probabil, rămași fără loc de muncă, devin șomeri sau asistați social.
  8.Aveți o scuză suficientă pentru Dana Cindrea pe care ați făcut-o voi,cei trei bădărani, să plece rușinată din conferința de presă,nemaisuportând mojicii?

 • Se pare că în PER există un fost ziarist care dorește să deschidă o afacere cu prostituate. Nu înțeleg interesul acut al acestuia pentru legalizarea prostituției, calcule cu privire la încasări la buget, statistici cu femei care ar fi interesate și impozite pe spații discrete pentru activitatea de prostituție. Nu m-așteptam să apară asemenea mentalități într-un partid ecologist.
  Ne spune persoana în cauză că prostituția e cea mai veche meserie din lume și asta ar fi un argument pentru legalizarea ei. Mai sunt și alte meserii vechi, cum ar fi furtul, dar nu cred că și această meserie trebuie legalizată, deși unii politicieni din funcții înalte ar dorii acest lucru.
  Am trăit s-o aud și p-asta. E clar că lucrurile au luată razna în PER.

 • subiecte eco unu si unu. Intrebati-i cand o mai plantat un bradut ?Ori poate au mers la curve !

Caricatură

Ziar de Bistrita