Patru dosare penale și 12 sancțiuni contravenționale – bilanțul în urma evenimentelor sesizate pe parcursul derulării procesului electoral

 -  -  954Duminică, în ziua derulării procesului electoral, în Bistrița-Năsăud au fost sesizate 21 de incidente de natură electorală, aproape jumătate dintre acestea nefiind confirmate de oamenii legii, informează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

”În urma verificărilor efectuate de către echipele operative au fost înregistrate 4 dosare penale și au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.400 de lei, ca urmare a unor sesizări privind nerespectarea legislației electorale, precum și a altor acte normative în context electoral. În două dintre cele 21 de cazuri sesizate au fost aplicate avertismente conform OG34/2008, fiind apeluri 112 nejustificate. De asemenea, au fost primite 36 notificări prin SIMPV – Sistemul Integrat de Monitorizare a Prezentei la Vot, majoritatea privind neînscrierea pe listele electorale permanente a unor cetățeni, toate cele 36 de notificări fiind infirmate”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

Pe parcursul zilei de ieri, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri, astfel încât să se asigure îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

”Pentru intervenția efectivă la incidentele semnalate, polițiștii angrenați în paza și protecția secțiilor de votare au fost sprijiniți de patrulele de poliție aflate în dispozitivul curent de intervenție, care și-au desfășurat activitatea în zonă și de către echipe operative, pregătite să intervină la nevoie. Forțele de ordine au desfășurat misiuni până la finalizarea activităților privind menținerea unui climat de ordine publică și siguranță rutieră, pe raza județului Bistrița-Năsăud, nefiind înregistrate evenimente negative”, se mai arată în comunicat.

Autoritățile mulțumesc cetățenilor pentru că au respectat prevederile legale pe durata procesului electoral și au dat dovadă de responsabilitate.

0 notes
79 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *