Patru focare de COVID-19 sunt active în Bistrița-Năsăud

 -  -  1933Patru focare de COVID-19 sunt active în judeţul Bistrița-Năsăud, potrivit informațiilor comunicate, marți, de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

Potrivit directorului DSP Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, cele patru focare sunt distribuite astfel: unul la blocul alimentar al Spitalului de Urgenţă Bistrița, alte două la companii din mediul privat (Rombat și Leoni) și unul la Unitatea de Asistență Medico Socială din Susenii Bârgăului.

La blocul alimentar al SJU Bistrița există 10 persoane confirmate pozitiv cu infecții cu noul coronavirus, iar la Unitatea de Asistență Medico Socială din Susenii Bârgăului sunt șase cazuri pozitive. De asemenea, și la companiile Rombat și Leoni există cazuri pozitive, fiind declarate focare.

În plus, în acest moment este în plină desfășurare o anchetă epidemiologică la Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, unde au fost confirmate până acum trei cazuri pozitive, fiind diagnosticat cu COVID-19 inclusiv președintele Emil Radu Moldovan. În urma finalizării anchetei DSP Bistrița-Năsăud, și la această instituție ar putea fi declarat focar de COVID-19.

Pe de altă parte, în acest moment nu există zone în judeţ care să necesite carantinarea zonală, însă în mai multe comune au fost luate măsuri suplimentare de limitare a răspândirii a noului coronavirus. Printre acestea se numără Șintereag, Cetate, Braniștea, Șieu Odorhei și Ciceu Mihăiești.

De la începutul pandemiei și până acum, 1.768 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în județul Bistrița-Năsăud, cele mai multe în municipiul Bistrița – 685, Beclean – 100 și Năsăud – 78.

De asemenea, de la debutul pandemiei, 112 locuitori ai judeţului au murit din cauza noului coronavirus.

0 notes
1058 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *