Eveniment

Patru persoane au fost reținute în urma perchezițiilor din județele Bistrița-Năsăud și Cluj

 -  - 


Patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore în urma perchezițiilor efectuate de polițiști și procuri DIICOT în județele Bistrița-Năsăud și Cluj, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bistrița-Năsăud. 

Perchezițiile au fost efectuate la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri, care acționau în special în localitățile Beclean, Figa, Reteag și Nimigea.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna octombrie 2021, în orașul Beclean, județul Bistrița-Năsăud, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, cu preocupări pe linia traficului de droguri și substanțe cu efect psihoactiv, acționând cu preponderență în localitățile Beclean, Figa, Reteag și Nimigea. Astfel, patru persoane cu vârste cuprinse între 49 și 34 de ani, din Beclean și Ciceu Mihăiești, ar fi procurat, manipulat, stocat și distribuit, în mod direct, droguri de risc și mare risc, precum și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, mai multor consumatori din județul Bistrița-Năsăud. Ulterior, la grupul infracțional organizat ar fi aderat două persoane din Bistrița-Năsăud, care ar fi fost implicate, în special, în distribuirea acestora”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat 19 colete cu o substanță vegetală verde oliv  (aproximativ 11 kilograme), o pungă cu o substanța cristalină alb-gălbuie (aproximativ 300 de grame), 2 plicuri cu ziplock conținând o substanță cristalină alb-gălbuie, un borcan cu urme de substanță vegetală, susceptibile a avea efect psihoactiv, aproximativ 1.000 de plicuri din plastic cu ziplock nefolosite, un cântar de mare precizie, un pistol cu aer comprimat, 1.400 de lei și mai multe telefoane mobile.

Inițial, patru persoane au fost conduse la audieri Ulterior, procurorul de caz din cadrul DIICOT Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud a dispus reținerea pentru 24 de ore față de cele patru persoane.

Cercetările continuă în acest caz.

FOTO/VIDEO: Percheziții în Bistrița-Năsăud și Cluj la o grupare specializată în trafic de droguri; patru persoane, duse la audieri

188 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.