Din Bistrita

Patru stații de încărcare a mașinilor electrice vor fi amplasate în Bistrița. Care sunt locațiile

 -  - 


Primăria Bistrița a lansat o procedură de achiziție publică pentru atribuirea unui contract pentru furnizarea și montajul unui număr de patru stații de încărcare a acumulatorilor pentru autovehicule electrice. 

Municipalitatea motivează că realizarea stațiilor de încărcare a mașinilor electrice este necesară pentru că numărul autovehiculelor electrice deținute de bistrițeni a crescut semnificativ în ultimii ani. 

”În ultimii ani, s-a înregistrat o creștere puternică a numărului de autovehicule cu propulsie electrică la nivelul municipiului Bistrița, fapt confirmat de către numărul acestora, care a crescut rapid de la 10 bucăți în anul 2019 la 145 bucăți în anul 2021. Deoarece nu există o structură organizată și funcțională la nivelul județului Bistrița- Năsăud, existând doar două stații autorizate de reîncărcare, Ministerul Mediului, prin Agenția Fondului de Mediu, a promovat programe prin care se asigură finanțarea pentru achiziția și montajul la nivelul municipiilor de județ a cel puțin 4 stații de reîncărcare a acumulatorilor autovehiculelor electrice. Municipiul Bistrița a depus în luna martie 2020 cererea de finanțare prin care a aplicat la ”Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic . Cererea de finanțare a fost aprobată și s-a realizat contractul de finanțare nerambursabilă care are ca obiectiv achiziția și montajul a patru stații de reîncărcare a autovehiculelor electrice și electrice plug-in în municipiul Bistrița”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Acestea se vor amplasa în următoarele locații din municipiul Bistrița:

  • Bulevardul Republicii, nr. 75,
  • Parcarea din Piața Petru Rareș, nr. 1, Bistrita;
  • Parcarea de pe strada Alexandru Odobescu, nr. 17A;
  • Parcarea de pe strada Vasile Conta, nr. 1.

Valoarea estimată a investiției este de circa 700.000 de lei.

Companiile interesate să participe la licitația lansată de Primăria Bistrița pot depune oferte până la data de 5 decembrie 2022.

 

 

 

185 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.