Patru tineri au fost amendați pentru că nu aveau declarații prin care să justifice motivul pentru care se aflau în Bistrița

 -  -  986

Patru tineri din Domnești și Beclenuț au fost surprinși de jandarmi în timp ce se plimbau pe strada Rodnei din municipiul Bistrița. Pentru că nu aveau asupra lor declarații prin care să justifice motivul pentru care se aflau în Bistrița, aceștia au fost amendați.

Tinerii au fost legitimați, iar jandarmii au constatat că nu au domiciliul în Bistrița. Astfel, acestora li s-au solicitat declarațiile pe proprie răspundere cu privire la motivele pentru care nu se află în localitatea de domiciliu. Cei patru nu au putut prezenta niciun înscris în acest sens, ca urmare au fost sancționați cu câte 500 de lei fiecare”, a declarat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.   

Jandarmii bistrițeni reamintesc că, potrivit Hotărârii de Guvern privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, ”la solicitarea personalului instituțiilor abilitate cu exercitarea controlului respectării interdicției prevăzute la pct. 2, pentru justificarea deplasării în afara localității persoanele prezintă legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere cu privire la motivul deplasării, completată în prealabil.”

Totodată, mai mulți tineri s-au adunat pe strada Panait Cerna din municipiul Bistrița, încălcând astfel reglementarea potrivit căreia ”în interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mare de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri”. Aceștia au fost avertizați de jandarmi.

Pentru aceste fapte, sancțiunile sunt cuprinse între 500 și 2.500 lei.

De asemenea, jandarmii continuă acțiunile preventive și de informare a populației, dar și cele de verificare a respectării măsurilor stabilite pentru spațiile publice închise – în mijloacele de transport în comun și magazine, care trebuie respectate pe perioada stării de alertă.

Legislația în vigoare prevede că în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție.

FOTO: IJJ Bistrița-Năsăud

0 notes
111 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *