Patru treceri de pietoni din Bistrița vor fi iluminate suplimentar

 -  -  1059

Patru treceri de pietoni din municipiul Bistrița, considerate cu risc crescut de producere a unor accidente rutiere, vor fi iluminate suplimentar.

Primăria Bistrița, prin Direcția de Servicii Publice, a lansat procedura de achiziție a lucrărilor de iluminare suplimentară a trecerilor de pietoni.

Potrivit caietului de sarcini, cele patru treceri de pietoni care vor beneficia de lucrări sunt situate pe:

  • strada Ștefan cel Mare, în zona intersecției cu strada General Grigore Bălan;
  • strada Calea Moldovei, în fața Colegiului Tehnic InfoEl;
  • strada Calea Moldovei, în fața magazinului Ambient;
  • strada Drumul Cetății, în fața DelGaz Grid.

În trei din cele patru zone în care se vor efectua lucrări există deja rețele publice de iluminat, acestea urmând să fie modernizate, în vreme ce pe strada Drumul Cetății nu există o astfel de rețea, astfel că va fi înființată una. La toate cele patru treceri de pietoni vor fi montate corpuri de iluminat echipate cu sistem LED.

Potrivit Primăriei Bistrița, iluminarea corespunzătoare a trecerilor de pietoni pe timpul nopții îmbunătățește vizibilitatea. Astfel, un pieton angajat pe trecerea de pietoni va putea fi observat de la o distanță mai mare și riscul producerii unui accident va fi mult redus.

Așadar, prin realizarea acestei investiții, care este estimată la circa 55.000 de lei, se dorește creșterea gradului de siguranță a pietonilor și reducerea riscului de accidente rutiere.

0 notes
184 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *