Pe 95 de străzi private din Bistrița vor fi amplasate panouri informative

 -  -  61500La nivelul municipiului Bistrița, conform nomenclatorului stradal, există un număr de 461 de străzi. 254 dintre ele sunt străzi asfaltate, iar 207 străzi sunt străzi neasfaltate, așa zilele străzi de pământ sau străzi de piatră. Dintre cele 207 străzi de pământ, 95 sunt străzi private, iar 112 sunt în proprietatea municipiului Bistrița.

Este foarte important ca toți cetățenii din oraș să știe că pe cele 95 de străzi private, Primăria Bistrița nu poate derula lucrări de investiții din bani publici, pentru că legea nu permite acest lucru. În majoritatea cazurilor, terenurile pe care trec aceste străzi sunt în proprietatea celor care au construite case în zonă, iar pentru a le putea moderniza, terenurile respective trebuie să treacă în domeniul public al municipiului. Pentru ca cetățenii să fie informați am decis ca în perioada următoare să amplasăm panouri la intrare pe fiecare stradă, prin care cetățenii vor fi informați că strada respectivă nu este în domeniul public al municipiului Bistrița” a declarat viceprimarul Cristian Niculae, într-o conferință de presă. Acesta i-a îndemnat pe cetățeni să se adreseze Primăriei Bistrița pentru a primi informații cu privire la procedurile pe care trebuie să le urmeze astfel încât și străzile lor să poată beneficia de lucrări de modernizare.

În privința celor 112 străzi de pământ aflate deja în proprietatea Primăriei Bistrița, dintre ele, 84 nu au lățimea necesară pentru a fi clasificate drept străzi, astfel că pe ele nu se pot executa lucrări de reabilitare.

Potrivit reprezentanților Primăriei Bistrița, pentru alte 28 de străzi este deja clarificată situația juridică și ele se află în diverse stadii de derulate a investițiilor privind modernizarea lor.

Din anul 2016 și până în prezent au fost recepționate deja 15 străzi de pământ și 6 se află în prezent în lucru. Lucrările de investiții pe străzile de pământ vor continua în măsura în care cetățenii care locuiesc pe ele vor înțelege să facă demersurile necesare pentru a le trece în proprietatea municipiului Bistrița. În acest moment avem prea puține străzi de pământ cu o lățime de cel puțin 6 metri pe care le putem moderniza” a mai completat viceprimarul Niculae.

6 bookmark
1 notes
225 views
bookmark icon

One thought on “Pe 95 de străzi private din Bistrița vor fi amplasate panouri informative

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.