Pe final de an, primăriile din Bistrița-Năsăud primesc bani de la Consiliul Județean. Există însă o excepție

 -  -  1154


Pe final de an, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va repartiza peste 1,7 milioane lei primăriilor din județ, banii provenind din fondul constituit la nivelul administrației județene din cota de 6% din impozitul pe venit încasat suplimentar la bugetul de stat în anul 2021.

Un proiect de hotărâre care vizează repartizarea sumelor către unitățile administrativ-teritoriale din județ se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Bistrița-Năsăud din 16 decembrie.

Pentru a repartiza banii, administrația județeană a solicitat tuturor primăriilor informații privind necesarul de sume pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare pe care nu le pot finanţa din venituri proprii. Aceste solicitări au fost centralizate la nivelul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud:

După ce au fost analizate solicitările primăriilor, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, ținând cont și de sumele primite direct de către acestea din fondul de rezervă bugetară în anul 2021, a stabilit cum vor fi repartizați acești bani.

Astfel, potrivit proiectului, din suma totală de 1.746.317 lei, circa 1,6 milioane lei vor merge către comunele din județ și doar 150.000 de lei către orașe.

Din cele 62 de primării din județ, una singură nu va primi niciun leu, fiind vorba despre Primăria Bistrița. Celelalte trei orașe din județ – Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi vor primi câte 50.000 de lei fiecare.

Dintre comune, cei mai mulți bani vor ajunge în comuna Prundu Bârgăului – circa 41.000 de lei. Sume de 40.000 de lei fiecare vor primi și comunele Dumitra, Feldru, Josenii Bârgăului, Lechința, Livezile, Maieru, Nimigea, Rodna, Teaca, Telciu și Tiha Bârgăului. Restul comunelor vor primi sume cuprinse între 15.000 de lei și 30.000 de lei fiecare, după cum urmează:

1384360cookie-checkPe final de an, primăriile din Bistrița-Năsăud primesc bani de la Consiliul Județean. Există însă o excepție
0 notes
279 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.