Eveniment

Pe lângă cele 6 posturi de șofer, ISU Bistrița-Năsăud scoate la concurs și alte posturi

 -  - 


Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Bistrița-Năsăud face angajări din sursă externă, mai multe posturi fiind scoase la concurs în această perioadă.

Potrivit instituției, sunt scoase la concurs următoarele posturi:

  • 2 posturi de ofițeri în domeniile comunicații și pregătire pentru intervenție (instructor sportiv);
  • 6 posturi de subofițeri conducători auto (permis conducere categoria B și C);
  • 9 posturi de subofițeri din structurile suport, pentru domeniile resurse umane (2), administrativ (gestionar) (1), logistică (2), secretariat și documente clasificate (1), financiar (2) și IT(1);
  • 32 posturi de soldat profesionist (servant).

Anunțurile de concurs sunt afișate pe site-ul ISU Bistrița-Năsăud – www.isu-bistrita.ro.

”Urmărește secțiunea ULTIMELE ARTICOLE/FISIERE DE PE SITE pentru identificarea funcției care ți se potrivește și condițiile pe care trebuie să le îndeplinești. Acum este momentul să aplici pentru o carieră în domeniul militar, dacă ești curajos și determinat! Vino să faci parte din frumoasa echipă a pompierilor salvatori!”, este îndemnul lansat de ISU Bistrița-Năsăud.

Informații utile:

  • pentru soldați profesioniști: învățământul general obligatoriu. ATENȚIE! Învățământul general obligatoriu cuprinde învățământul primar (clasa pregătitoare și clasele I-IV), învățământul gimnazial (clasele V-VIII) și primii 2 ani ai învățământului secundar superior (clasele IX-X din cadrul învățământului liceal sau primii 2 ani din cadrul învățământului profesional);
  • pentru subofițeri: examenul de bacalaureat cu diplomă;
  • pentru ofițeri: studii de licență în unul dintre domeniile fundamentale necesare ocupării postului pentru care aplică.

Toți cei care vor reuși să ocupe posturile trebuie să fie apți din punct de vedere medical și psihologic.

Pentru ocuparea posturilor de subofițer și ofițer, proba de concurs va consta într-un test de evaluare a cunoștințelor dintr-o tematică și bibliografie specifică cerințelor necesare îndeplinirii atribuțiilor postului respectiv.

Probe sportive vor fi susținute numai de către candidații pentru ocuparea celor 32 de posturi vacante de soldați profesioniști. Pentru ocuparea posturilor de soldați profesioniști-servanți vor fi recrutați candidații cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani. Probele de concurs constau în verificarea existenței fobiilor incompatibile cu sarcinile și responsabilitățile meseriei de pompieri (proba „Urcarea pe scară” și proba „Deplasarea în subsol întunecat”), precum și în evaluarea performanțelor fizice (parcurgerea traseului practic-aplicativ).

Proba eliminatorie „Urcarea pe scară” constă în urcarea pe scara culisantă până la nivelul etajului al II-lea, al turnului de instrucție, coborârea și revenirea pe sol. Este declarat „ADMIS” concurentul care a executat corect proba în maximum 90 de secunde.

Proba eliminatorie „Deplasarea în subsol întunecat” constă în parcurgerea unui traseu cu lungimea de 20 m și lățimea cuprinsă între 2,5-3 m, amenajat în subsolul întunecat al unei clădiri. Candidatul parcurge traseul echipat cu aparatul de respirat, având vizorul obturat. Pe parcursul traseului se amplasează patru obiecte pe care candidații trebuie să le identifice. Pentru a fi declarat „ADMIS”, candidatul trebuie să identifice minimum două obiecte și să obțină un timp final de maximum 3 minute. Pentru fiecare obiect neidentificat candidatul este penalizat cu câte 20 de secunde.

Modul de desfășurare a evaluării fizice prin parcurgerea traseului practic-aplicativ poate fi urmărit mai jos:

52 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.