Național

Pensionarii ies în stradă. Cer majorarea pensiilor cu 26% din noiembrie

 -  - 


Federaţiile naţionale reprezentative ale asociaţiilor de pensionari organizează, marţi, la Guvern, dar şi la sediile tuturor prefecturilor din ţară, proteste prin care solicită respectarea obligaţiei de a creşte nivelul de trai prin creşterea pensiilor, scrie Agerpres.

Protestatarii susţin că acţiunile de protest au la bază refuzul Guvernului de a aproba majorarea pensiilor asigurărilor sociale de stat, precum şi refuzul de a aplica prevederilor Legii nr. 263/2010 referitoare la indexarea pensiilor.

Printre revendicările pensionarilor se numără creşterea cu 26% a pensiilor începând cu luna noiembrie a acestui an și majorarea valorii punctului de pensie la 1.840 lei.

De asemenea, pe lista cerințelor se află și plafonarea la un nivel suportabil a prețurilor la energia electrică și gaze naturale, stabilirea și aplicarea unor măsuri care să influențeze menținerea la nivelul actual a prețurilor la produsele alimentare și interzicerea companiilor energetice de a debranșa clienții pentru neplata facturilor.

”Dacă vrea, Guvernul poate găsi resursele necesare pentru a satisface cererile pensionarilor”, spune președintele Federației Naționale a Pensionarilor din România, Preda Nedelcu.

104 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.