Amu-s 2 ani s-a intrat pe situație de urgență și tarif triplu la colectare! De-atunci se-adună deșeurile ne-selectiv și ei toooot preferă BLATUL cu Supercom! Contractul se prelungește pentru a 8-a oară!

 -  -  2391


Contractul de colectare a deșeurilor încheiat cu compania SUPERCOM va fi prelungit din nou, pentru încă trei luni. Este pentru a 8-a oară când Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale în judeţul Bistriţa-Năsăud solicită prelungirea acestui contract pentru că încă nu a fost finalizată licitația în urma căreia să se stabilească un operator de salubrizare permanent.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale în judeţul Bistriţa-Năsăud solicită tuturor membrilor ADI adoptarea de hotărâri ale consiliilor locale privind prelungirea duratei contractuale cu încă trei luni, din data de 04.09.2018, pentru asigurarea continuităţii serviciului de salubrizare. Motivul acestei solicitări este că în prezent procedura de atribuire a unui nou contract de concesiune a serviciului către un nou operator este în curs de desfăşurare, cele trei oferte depuse fiind în procedura de evaluare, pe parcursul căreia a fost necesară transmiterea mai multor solicitări de clarificări către ofertanţi” se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre ce va fi dezbătut de consilierii locali.

Durata contractului semnat cu compania SUPERCOM a fost iniţial de trei luni, după care a fost prelungit succesiv prin 7 acte adiţionale motivat de faptul că procedura de atribuire a unui nou contract este în curs de derulare. Ultimul act adiţional, cel cu nr. 7, are valabilitate până la data de 4 septembrie 2018, după această dată urmând să intre în vigoare actul adițional cu numărul 8.

De-un an și jumătate SUPERCOM colectează “la grămadă” și au tarif triplu! Sistemul de management integrat NU funcționează și ADI Deșeuri e blocată-n proceduri!

Contractul de colectare a deșeurilor din întreg județul a fost atribuit prin încredințare directă, în regim de urgență. Firma SUPERCOM a fost selectată, după ce primarul Crețu a făcut lobby public pentru această companie, invocând situația de urgență creată după plecarea Vitaliei.

Vitalia SA a câștigat licitația de colectare la 3.5 lei/persoană/lună, dar au reziliat contractul și pe situația de urgență creată, primăriile din județ au încheiat contracte cu Supercom. ADI Deșeuri a încheiat acest contract pe perioadă determinată și din 3 în 3 luni prelungesc acest contract. Situația e convenabilă, deoarece tariful este aproape triplu față de cel al Vitaliei 9.9 lei/pers/lună și colectarea se realizează ne-selectiv (adică la grămadă cu costuri mai mici pentru firma SUPERCOM, care a venit cu o soluție tehnică proprie: pubele la suprafață).

GHIDUȘIE: Primăria face plata din buget și își recuperează banii din taxa de salubrizare pe care a instituit-o!


Spre deosebire de VITALIA, noua companie Supercom are parte de un avantaj major și NU are bătăi de cap pe partea colectării banilor de la populație. Primăria Bistrița le acordă sprijin prin instalarea unei noi taxe de salubrizare și va deconta din bugetul local facturile emise de SUPERCOM.

Situația de criză a favorizat celebrul tarif triplu pe care îl dorea VITALIA pentru a opera la parametrii normali (aprox. 9-10 lei/persoană).

Supercom a prins și salubrizarea stradală și încasează anual 10.2 milioane de ei pentru activitatea de măturat străzilor din municipiu! Plus 2.4 milioane de lei pentru subvenția de colectare! 

Adunarea de Dezvoltare Intercomunitară a rezolvat rapid situația și a oferit pe tavă Supercom-ului două avantaje-cheie: tarif și facturi achitate din buget, deci garanția încasării. Acest contract este provizoriu și este în vigoare din septembrie 2016 și se află la a 8-a prelungire. ADI Deșeuri se află tot la faza de întocmire a caietului de sarcini după care urmează o licitație pentru desemnarea FINALĂ a noului operator.

În ședința ordinară a Consiliului Local Bistrița de astăzi, consilierii locali vor vota desemnarea administratorului public al municipiului, George Avram, să semneze în numele Primăriei Bistrița pentru cea de-a 8-a prelungire a contractului cu SUPERCOM!

Sistemul de management integrat al deșeurilor este nefuncțional în județ și nimeni nu-și asumă vina. Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deșeurilor gestionează depozitul de la Tărpiu, dar NU conform contractului și minciunile privind construcția și proiectare-greșită au ieșit la iveală. În fapt, sunt mari-probleme la capitolul depozitare ecologică. De asemenea, colectarea selectivă NU mai are loc, după ce Vitalia S.A (firma care a câștigat contractul de colectare) a reziliat contractul cu A.D.I Deșeuri și SUPERCOM a preluat contractul pe o situație de urgență care se tooooot prelungește de 2 ani de zile!

Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

2 bookmark
0 notes
116 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.