Pentru nereguli în trafic, în doar 3 zile, polițiștii au aplicat peste 400 de amenzi și au întocmit și dosare penale

 -  -  1145În acest sfârșit de săptămână, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud şi cei ai structurilor de poliţie rutieră orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Pentru abaterile constatate la nivel județean au fost aplicate peste 400 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 137.695 de lei, au fost reținute 35 de permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

”Vineri și sâmbătă, polițiștii Serviciului Rutier au acționat, cu autospecialele dotate cu radar, pe drumul național 17D, pe Valea Someșului, pentru prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul vitezei excesive. Cu această ocazie au fost constatate și aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, în valoare 25.270 de lei și au fost reținute 11 permise de conducere. De asemenea, în noaptea de 8/9 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năsăud, împreună cu cei din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au organizat și desfășurat o acțiune în scopul prevenirii și combaterii accidentelor de circulație, precum și pentru disciplinarea participanților la trafic. Astfel, au fost oprite în trafic și verificate 98 de autoturisme și legitimate 130 de persoane. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.990, au fost reținute un certificat de înmatriculare și 4 permise de conducere”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Totodată, mai mulți șoferi care au fost prinși de polițiști în timp ce se aflau la volan sub influența băuturilor alcoolice s-au ales cu dosare penale.

Astfel, ”la data de 9 februarie, în jurul orei 00.10, în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii Biroului Rutier l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Bistrița, care conducea un autoturism pe raza municipiului. În urma testării cu aparatul etilotest,valoarea  indicată a fost 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea de mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, mai arată IPJ Bistrița-Năsăud. Polițiștii din Bistrița au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, ”la data de 7 februarie, în Josenii Bârgăului, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului l-au depistat și oprit în trafic pe un tânăr de 23 de ani, din Josenii Bârgăului, care conducea un autoturism, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Acesta a fost testat la fața locului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge”, mai preciează polițiștii. Oamenii legii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Un alt caz a fost depistat în dimineața de 9 februarie, în jurul orei 05.00, în parcarea unui supermarket din Năsăud. Aici a avut loc un accident, soldat cu avarii. ”La fața locului s-a stabilit faptul că un  autoturism a lovit un panou publicitar și o mașină parcată regulamentar, după care, șoferul vinovat a plecat de la fața locului. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de la Ordine Publică și Rutieră au identificat șoferul ca fiind un bărbat de 33 de ani, din Năsăud. Acesta a fost invitat și s-a prezentat la sediul Poliției Orașului Năsăud, unde a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul testării a fost de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate alcoolemia”, au mai arătat oamenii legii. În acest ca s-a întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere cu alcoolemie, polițiștii Compartimentului Rutier Năsăud.

Un alt accident a avut loc la data de 8 februarie, pe DN 17D. Și acesta s-a soldat, din fericire, doar cu avarii. ”Conform verificărilor, un autoturism care circula pe raza localității Rebrișoara și care era condus de un tânăr de 23 de ani, din Cepari, a fost lovit din spate de un alt autoturism, condus de un bărbat de 50 de ani, din Rebrișoara. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat faptul că bărbatul de 50 de ani a consumat alcool, valoare indicată de aparat fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital, pentru recoltarea de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, mai completează IPJ Bistrița-Năsăud.

Și în acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

De asemenea, ”la data de 9 februarie, în jurul orei 17.16, un bărbat de 43 de ani, din Șintereag, a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, iar rezultatul indicat a fost de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate probe de sânge care vor stabili cu exactitate alcoolemia”, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Bistrița-Năsăud. Bărbatul fusese implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, care a avut loc pe drumul național 17, între localitățile Beclean și Șintereag unde, conform verificărilor, ar fi pierdut controlul autoturismului pe care-l conducea și a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului. S-a ales cu dosar penal pentru conducere cu alcoolemie.

0 notes
270 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *