Pentru numai 2 metri cubi de lemn FURAT, un bărbat din Târlișua a rămas fără MAȘINĂ! Polițiștii i-au confiscat-o și i-au dat 5.000 de lei amendă!

 -  -  24


Un bărbat din Târlișua a rămmas FĂRĂ mașina cu care transporta 2 metri cubi de lemn! La data de 11 aprilie polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș l-au oprit în trafic, pentru control. Bărbatul de 43 de ani, din Târlișua NU deținea documente legale pentru lemnele pe care le transporta cu autoutilitara personală.

 

Întrucât, în ultimele 6 luni bărbatul în cauză a mai fost sancționat pentru fapte similare, polițiștii au dispus confiscarea materialului lemnos și a autoutilitarei folosite. De asemenea, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Mașina se confiscă în 2 cazuri: DACĂ infracțiunea de FURT se repetă la 6 luni sau DACĂ se transportă lemn fără ACTE, cu valoare de piață mai mare de 820 de lei!

Conform Legii 171/ 2010, art. 13 – ” Se confiscă mijlocul de transport cu care s-a realizat transportul de materiale lemnoase fără aviz de însoțire și/sau fără cod online sau offline, după caz, generat de aplicațiile SUMAL, pentru situațiile în care emiterea codului online sau offline este obligatorie, dacă valoarea materialelor lemnoase transportate depășește de 5 ori prețul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior sau dacă se constată repetarea faptei în interval de 6 luni de la data constatării primei fapte”.

Conform legii 265/2017, prețul mediu pentru 1 metru cub de lemn “pe picior” a fost stabilit la 164 de lei.

24 bookmark
0 notes
1174 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.