Percheziții DIICOT în Bistrița-Năsăud la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de minori

 -  -  1250


Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat, joi, 14 februarie, trei percheziţii, pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de minori.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în cursul anilor 2016, respectiv 2017, o tânără, de 20 de ani, din Sigmir şi un bărbat, de 63 de ani, din localitatea Chiochiş ar fi recrutat o minoră, pe care ar fi găzduit-o şi ar fi determinat-o să practice prostituţia.

De asemenea, un tânăr, de 22 de ani, din Viişoara ar fi recrutat, în cursul anului 2018, o minoră, ar fi găzduit-o şi determinat-o să practice prostituţia.

Potrivit DIICOT, ”în perioada martie 2016– februarie 2019, suspecta M.M.L. (la acea dată în vârstă de 17 ani) a găzduit şi adăpostit o minoră în vârstă de 14 ani, la locuința sa, în vederea exploatării sexuale a acesteia prin obligarea la practicarea prostituției și realizarea de venituri din această activitate. În primăvara anului 2017, timp de circa două luni de zile, suspectul B.C., în vârstă de 63 de ani, a transportat-o şi a găzduit-o pe minoră în locuinţa sa, unde a exploatat-o sexual, întreţinând relaţii sexuale cu aceasta. În perioada aprilie 2018 – 5 februarie 2019, în baza aceleiași rezoluții infracționale, suspectul M.I.M. găzduit şi adăpostit o minoră, în vârstă de 12 ani, la locuința sa în vederea exploatării sexuale a acesteia. Astfel, suspectul a transportat-o în mod repetat pe minoră (aproape zilnic, indiferent de condițiile meteorologice), pe șoseaua de centură a municipiului Bistrița, unde a fost obligată să întrețină relații sexuale cu diferite persoane de sex masculin, contracost, sumele de bani obținute fiind însușite de către suspect. Totodată, în aceeași perioadă, suspectul a întreținut relații sexuale cu persoana vătămată minoră în vârstă de 12 ani”.

Cei 3 suspecți au fost conduși la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud pe baza mandatelor de aducere, urmând a se dispune măsurile legale cu privire la aceștia. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

0 notes
375 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *