Percheziții în Bistrița-Năsăud într-un dosar de trafic de minori. Trei persoane, reținute. Există suspiciunea că ar fi găzduit şi determinat minore să practice prostituția

 -  -  1098


Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT din  Bistriţa-Năsăud cercetează o femeie şi doi bărbați pentru trafic de minori. Cei trei sunt bănuiți că ar fi găzduit şi determinat mai multe minore să practice prostituția.

La data de 26 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T Bistriţa-Năsăud, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au  efectuat 5 percheziţii, pe raza județului Bistriţa-Năsăud, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de trafic de minori. Din cercetările efectuate au  rezultat indicii că, începând cu anul 2016, o femeie şi doi bărbaţi ar fi recrutat mai multe minore pe care le-ar fi găzduit şi determinat să practice prostituţia” precizează Poliția Română.

În urma administrării probatoriului, cele trei persoane, o femeie de 41 de ani şi doi bărbaţi de 31 de ani, respectiv 21 de ani, au fost reţinute pentru 24 ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de minori şi complicitate la infracţiunea de trafic de minori.

În cursul zilei de astăzi, cei trei vor fi prezentaţi Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Județean Bistriţa-Năsăud. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

ACTUALIZARE

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud precizează că ”s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Doiniţa-Maria M.,  Florin-Marius P. și Sever-Viorel R., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori și complicitate la trafic de minori”.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2016, inculpaţii au recrutat mai multe minore pe care le-au găzduit în mai multe locaţii din municipiul Bistriţa, determinându-le să practice prostituţia cu diferiţi clienţi racolaţi prin intermediul unei platforme de publicitate online, categoria matrimoniale-escorte” mai completează DIICOT.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, inculpatul beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

0 notes
223 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *