Percheziții în municipiul Bistrița, într-un dosar de natură economică; un bărbat a fost reținut

 -  - 


Un bărbat din Bistrița, bănuit de instigare la înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, a fost reținut în urma unor percheziții, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La data de 7 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a CriminalitățiiEconomice Bistrița-Năsăud, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentruAcțiuni Speciale și criminaliști au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, toate în municipiului Bistrița. Perchezițiile au vizat sediul unor societăți comerciale, dar și locuințele unor persoane și au fost desfășurate în cadrul unui dosar penal sub coordonareaParchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, având ca obiect documentarea şi investigarea ilegalităţilor săvârşite de persoane implicate în comiterea unor infracțiuni de instigare la înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, în perioada august – octombrie 2020, un bărbat de 59 de ani, din Bistrița, ar fi determinat alte cinci persoane să semneze contracte de credit cu o instituție bancară, deși cunoștea că acestea nu dețineau calitatea de angajat și nu realizau venituri. Totodată, ar fi întocmit adeverințe de venituri pe numele acestora, folosind datele a două societăți comerciale din Bistrița, care atestau în mod nereal calitatea de angajat, în scopul obținerii pe nedrept a sumelor de bani aferente contractelor de credit. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor a fost estimat la peste 50.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud.

La percheziții, au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie. Totodată, au fost puse în executare două mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Poliției pentru audieri.

În urma audierilor, bărbatul de 59 de ani a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, care a dispus plasarea sub control judiciar a acestuia pentru următoarele 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea documentării cauzei șitragerii la răspundere a persoanelor vinovate.

Vizualizări 4,702 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.