Percheziții într-un hotel din Bistrița. Există indicii că aici s-ar fi practicat prostituția. Două persoane au fost reținute

 -  -  16


Aproape 50 de polițiști au descins marți, într-un hotel din Bistrița, perchezițiile fiind organizate după ce au existat suspiciuni că în această locație se practica prostituția. Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, fiind bănuite de comiterea infracțiunii de proxenetism.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu și au efectuat cercetări într-un dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunii de proxenetism.

”Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că un bărbat de 61 ani, din Bistrița, în calitate de administrator al unui hotel din Bistrița, ar fi înlesnit practicarea prostituției, prin punerea la dispoziție a camerelor hotelului unor femei care practică prostituția, fără a le înregistra în registrul de evidență a persoanelor cazate. Totodată, în cursul anului 2019, o femeie în vârstă de 55 ani, în calitate de director al aceluiași hotel,  ar fi tolerat și facilitat practicarea prostituției în incinta unității de cazare, în sensul că ar fi instruit recepționerii cu privire la tarifele practicate și nu ar fi denunțat practicarea prostituției în incinta hotelului către autorități”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

În cadrul cercetărilor efectuate pentru documentarea activității infracționale, ieri, 19 noiembrie, polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, de la Investigarea Criminalității Economice, Criminalistic și Acțiuni Speciale au efectuat percheziții în hotel. Astfel, au ridicat mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

Tot la percheziții, au mai fost depistate două persoane care se aflau sub influența substanțelor psihoactive, fapt confirmat în urma testării cu aparatul Drug Test. În acest caz a fost întocmit dosar penal care a fost înaintat către D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud.

Au fost conduse la sediul inspectoratului, pentru audieri,  25 persoane. Polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului de 61 de ani și femeii de 55 de ani, cercetați pentru proxenetism, iar în cursul acestei zile vor fi prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, se ia în calcul suspendarea activității hotelului în cauză. ”În ceea ce privește persoana juridică, polițiștii urmează a propune instanței măsura preventivă a suspendării activității”, mai arată IPJ Bistrița-Năsăud.

Cercetările continuă de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale. Activitățile desfășurate au beneficiat de suportul operațional al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

16 bookmark
0 notes
1409 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.