FOTO: arhivă

Percheziții la Bistrița și Salva. Un bărbat a fost reținut

Un bărbat de 34 de ani a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud, el fiind cercetat pentru delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, pe parcursul anului 2023, bărbatul, angajat al unei societăți comerciale pe o funcție de inginer, cu atribuții de manager-aprovizionare, ar fi comandat în numele societății la care era angajat, materiale de construcții, de la diverși furnizori, iar pentru plata acestora, ar fi completat bilete la ordin, pe care le-ar fi semnat în fals, în numele administratorului societății angajatoare. Ulterior, marfa comandată ar fi fost livrată la diverși beneficiari, iar bărbatul de 34 de ani ar fi încasat sume de bani, reprezentând contravaloarea acesteia, pe care și le-ar fi însușit fără drept. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor a fost estimat ca fiind 2.001.100 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La data de 9 august, pentru documentarea activității infracționale, polițiștii au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară. Perchezițiile au fost efectuate în localitățile Bistrița și Salva, la locuința bărbatului bănuit de comiterea faptelor și la un alt imobil deținut de familia acestuia.

La percheziții au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor facturi fiscale, instrumente de plată și alte documente cu valoare probatorie. Totodată, în vederea recuperării prejudiciului, polițiștii au dispus instituirea sechestrului asigurator cu privire la două autovehicule și un apartament, estimate la aproximativ 100.000 de euro.

După percheziții, bărbatul a fost condus la sediul Poliției pentru audieri, ulterior față de acesta fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

În cursul zilei de mâine, 10 august, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Cercetările vor fi continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud, în vederea documentării faptei sub toate aspectele ei.

Check Also

Accident la Nimigea de Jos. Un copil a fost lovit de o mașină

Un accident rutier în care a fost implicat un copil s-a produs vineri în localitatea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.