Percheziții pe raza comunei Braniștea. Doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore

 -  -  1062Doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, ca urmare a unor percheziții efectuate într-un dosar penal privind comiterea infracţiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori.

La data de 14 februarie, polițiștii Secției 4 de Poliție Rurală Beclean, cei ai Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice și din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în cadrul unui dosar penal privind comiterea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori. Perchezițiile au avut loc la domiciliile a două persoane, în comuna Braniștea” precizează Crina Sîrb, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat peste 36 de metri cubi de material lemnos, cantitate care a fost indisponibilizată și predată Ocolului Silvic Bistrița.

De asemenea, au fost găsite și indisponibilizate două tractoare și două motofierăstraie despre care există indicii că ar fi fost folosite la comiterea infracțiunilor și 330 de litri alcool etilic.

Din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, în perioada decembrie 2017-februarie 2018, cei în cauză ar fi tăiat și sustras mai mulți arbori, din păduri de pe raza comunei Braniștea.

Cei doi bărbați, de 27 de ani, respectiv 31 de ani, au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, împotriva acestora fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Beclean continuă cercetările, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

 

 

0 notes
187 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net