Perchezițiile de la sediul Primăriei Bistrița vizează fapte comise începând cu anul 2016; 10 persoane au fost duse la audieri

 -  -  41295


Zece persoane au fost duse la audieri în urma perchezițiilor desfășurate la sediul Primăriei municipiului Bistrița și la domiciliile altor șase persoane fizice, informează Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Bistrița-Năsăud. De asemenea, în timpul perchezițiilor au fost ridicate mai multe documente, laptopuri, dar și sume importante de bani. Activitățile vizează fapte comise începând cu anul 2016.

”Ieri, 25 mai, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au efectuat 7 percheziții domiciliare, la o instituție din municipiul Bistrița și la persoane fizice. Activitățile au vizat mai multe persoane, funcționari, bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals și influențarea declarațiilor, fapte care ar fi fost comise din anul 2016 și până în prezent. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate înscrisuri și documente, laptopuri, unități de calcul, precum și suporturi optice și de stocare a datelor. Totodată, au fost ridicați, în vederea indisponibilizării și recuperării prejudiciului, 42.320 de euro și 24.550 de lei. De asemenea, au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, pentru audieri”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

Având în vedere complexitatea cauzei, activitățile în cadrul dosarului penal continuă și în cursul zilei de astăzi.

Reamintim că, marți, sediul Primăriei Bistrița și locuințele unor funcționari ai instituției au fost percheziționate, acțiunea beneficiind de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

4 notes
420 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *