Are Touareg de protocol și șofer la dispoziție, dar vine la serviciu cu bicicleta! Prefectul Ovidiu Frenț, exemplu de practici… europene!

 -  -  16


Prefectul Ovidiu Frenț dă tonul mersului pe bicicletă! Reprezentantul Guvernului a venit astăzi la serviciu pe bicicletă iar fotografiile au fost postate pe pagina sa de facebook. Conform funcției pe care o ocupă, prefectul județului are la dispoziție mașină de serviciu (VW Touareg) și șofer personal. Rămâne de văzut dacă prefectul va folosi bicicleta pe tot parcursul verii sau a  fost doar “o poză de facebook.” De fapt, două!

 

“A venit sezonul estival, cu bucurii, probleme și oportunități de sezon. Deși deocamdată nu avem în oraș piste pentru biciclete decât pe segmente neracordate între ele, până la amenajarea acestora bicicliștii pot folosi foarte bine rețeaua stradală. Aș spune mai bine chiar decât cei care conduc mașini, care se deplasează tot mai greu pe cele câteva artere longitudinale existente, mai ales la orele de mers/venit de la/la locul de muncă. Cu respectarea reciprocă șoferi-bicicliști în trafic, circulația prin orașul nostru ar putea deveni mult mai fluidă.

 

m8

m9

 

 

 

 

 

 

Imaginați-vă Bistrița cu câteva mii de mașini mai puțin și un număr asemănător de biciclete rulând zilnic fără noxe și fără zgomot (acum sunt înmatriculate în municipiu cca. 65.000 mașini la un număr de cca. 70.000 de locuitori!). Am cronometrat timpul necesar pentru a ajunge la serviciu cu mașina și cu bicicleta. A câștigat bicicleta! Acum nu mai avem de dus copiii la școală, vremea e bună, iar cine are o mașină cred că își poate permite și o bicicletă. A avea o mașină sau mai multe nu înseamnă implicit o viață mai bună, țările scandinave au descoperit de mult acest adevăr.

Sunt deci multe motive legate de sănătate, eficiență și economicitate pentru care recomand folosirea bicicletei. Nu în ultimul rând e un mod prin care putem proteja calitatea aerului pe care îl respirăm cu toții, noi și copiii noștri pentru care e și o lecție de educație. So let’s ride a bike! :)” – este mesajul prefectului!

 

Citiți și:
s5-800x4004.000 de mașini/lună se înscriu în circulație în tot județul. Radu Moldovan îi dă sfaturi lui Crețu: ” NU cred că durează 1 an și Bistrița se sufocă”! Crețu sugerează cetățenilor să ia autobusul și zice că va rezolva situația pe viitor!

 

 

0 notes
6 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.