Persoană prinsă în flagrant în timp ce dădea mită unui polițist pentru a promova proba practică a examenului auto

FOTO: arhivă

O persoană este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, aceasta fiind bănuită că ar fi încercat să mituiască un polițist în speranța că va reuși să promoveze proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere categoria B. Agentul de poliție a denunțat fapta.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcției Generale Anticorupţie – Serviciului Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, ofiţerii de poliţie din cadrul institiției au organizat, la data de 1 aprilie 2022, o acțiune de prinderea în flagrant a unei persoane fără calitate specială, după ce a remis, cu titlu de mită, suma de 300 euro, către un agent de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Bistriţa-Năsăud.

”Contra acestei sume de bani, mituitorul i-a solicitat agentului de poliţie să îl ajute să promoveze proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere categoria B. Constatarea infracţiunii flagrante s-a realizat în urma denunţului formulat la Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud de către agentul de poliţie din cadrul SPCRPCÎV Bistriţa-Năsăud, sesizare înaintată de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, competent în soluţionarea cauzei”, se mai arată în comunicatul Serviciului Judeţean Anticorupţie Bistrița-Năsăud.

În cauză, s-a înregistrat dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Ulterior, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat pentru infracţiunea de dare de mită, fiind luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

”Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai precizează în comunicat.