Eveniment

Persoane acuzate de trafic de droguri și alte infracțiuni, trimise în judecată de procurorii DIICOT

 -  - 


Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de risc și de mare risc, pentru consum propriu, efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive, trafic de persoane și conducere fără permis.

”În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2020 – 2021, unul dintre inculpați a introdus pe teritoriul României droguri de mare risc (ecstasy) pe care le-a comercializat unor consumatori de pe raza județului Bistrița-Năsăud. De asemenea, cu ocazia unor evenimente private, același inculpat a oferit, cu titlul gratuit, droguri de mare risc, unora dintre participanții la aceste petreceri. În aceeași perioadă, în mod repetat, inclusiv cu ocazia unor întâlniri cu caracter privat, a comercializat sau oferit droguri de risc și substanțe cu efecte psihoactive. Cel de-al doilea inculpat a fost trimis în judecată pentru comercializarea/oferirea, în mod repetat, în baza aceleiași rezoluții infracționale, de substanțe cu efect psihoactiv. În plus, cu privire la acesta s-a reținut faptul că, în perioada 2020 – decembrie 2021, a condus pe drumuri publice autoturisme fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule (33 de acte materiale). Cu privire la comiterea infracțiunii de trafic de persoane, s-a reținut că, în perioada mai – iulie 2021, ambii inculpați au obținut sume de bani din exploatarea sexuală a unei persoane vătămate, pe care au recrutat-o prin inducere în eroare (metoda loverboy) și au adăpostit-o în vederea obținerii de beneficii materiale din practicarea prostituției de către aceasta”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Activitățile judiciare au fost efectuate împreună cu S.C.C.O Bistrița Năsăud.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Bistrița-Năsăud.

Totodată, într-un alt dosar, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat pentru comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept, violare de domiciliu, amenințare, trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut că, în perioada 2021 – mai 2022, inculpatul a deținut, fără drept, o armă letală, obținută în urma modificării artizanale a unei arme neletale, pe care a utilizat-o (executând foc) în patru ocazii diferite, în baza aceleași rezoluții infracționale.De asemenea, în perioada iunie 2021 – aprilie 2022, a porționat în vederea vânzării și a comercializat/ a oferit cu titlu gratuit canabis și pastile de ecstasy consumatorilor din județul Bistrița Năsăud (18 acte materiale). În aceeași perioadă, acesta a deținut pentru consum propriu droguri de risc și de mare risc.Același inculpat, în perioada cuprinsă între toamna anului 2020 -aprilie 2022, a porționat în vederea vânzării și a comercializat/ oferit cu titlu gratuit substanțe psihoactive (111 acte materiale)”, mai precizează DIICOT.

Activitățile judiciare au fost efectuate împreună cu S.C.C.O Bistrița-Năsăud.

Și acest dosar a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Bistrița Năsăud.

 

117 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.