Persoanele internate în spitalele din Bistrița-Năsăud, precum și cele din Penitenciarul Bistrița au solicitat urna mobilă pentru a vota

 -  -  1090


Circa 600 de persoane care se află internate la unitățile medicale din Bistrița-Năsăud sau în detenție la Penitenciarul Bistrița și-au exprimat intenția de a vota la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, solicitând în acest sens urna mobilă. 

Potrivit unuia dintre reprezentanții Biroului Electoral Județean Bistrița-Năsăud – Alexandru Vintilă, cele mai multe solicitări au venit din Penitenciarul Bistrița, unde 312 persoane private de libertate și-au manifestat intenția de a vota.

De asemenea, circa 300 de persoane internate la unitățile medicale din Bistrița-Năsăud au solicitat urna mobilă pentru a își exercita dreptul la vot. Dintre acestea, aproximativ 260 de persoane sunt internate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, alte 42 la Spitalul Orășenesc din Năsăud și alte 12 la unitatea medicală din orașul Beclean.

Totodată, cereri pentru urna mobilă au fost înregistrate şi de la centrele pentru persoane vârstnice din localităţile Bistrița (34), Nuşeni (28), Cuşma(5) și Susenii Bârgăului (20).

În schimb, la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, la secția de votare Braniștea a fost făcută o singură cerere pentru urna mobilă, în vreme ce în primul tur al scrutinului electoral la aceeași secție au existat 43 de astfel de cereri.

0 notes
215 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *