Personalul MAI, la datorie în ziua alegerilor locale

 -  -  916Structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au luat o serie de măsuri pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a procesului electoral. Astfel, pe perioada derulării alegerilor locale din 27 septembrie, personalul MAI se va afla la datorie cu efective mărite.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, alături de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi “Gelu Voievod” Bistriţa-Năsăud, Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bistriţa” al judeţului Bistriţa-Năsăud, precum şi alte structuri M.A.I., se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine şi siguranţă publică, la secţiile de votare, precum şi în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Având în vedere amploarea activităţilor organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine şi siguranţă publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiţii.

Astfel, în perioada 26-27 septembrie, 626 de efective, dintre care 271 de poliţişti, 166 de jandarmi, 172 de reprezentanţi I.S.U. şi 17 de la alte structuri vor asigura paza şi protecţia celor 313 secţii de votare ce s-au constituit pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.

Duminică, 27 septembrie, 120 de poliţişti vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenaţi în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de poliţişti şi echipe operative, pregătite să intervină.

Astfel, 46 de poliţişti vor fi constituiţi în echipe operative, inclusiv luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti.

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secţiile de votare, 191 de lucrători M.A.I. vor fi în misiuni de protecţie, atât a transportului buletinelor de vot, cât şi a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud va avea în responsabilitate 223 de secţii de votare, constituite în 205 locaţii, unde vor fi prezenţi 223 de poliţişti, Inspectoratul de Jandarmi Bistriţa-Năsăud vor avea în responsabilitate 83 de secţii de votare dispuse în 72 locaţii, unde vor fi prezenţi 83 de jandarmi, restul fiind în responsabilitatea altor structuri ale M.A.I.

Pentru un plus de siguranţă, vor fi constituite şi rezerve de intervenţie, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situaţia o va impune.

Jandarmii vor asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral Judeţean, având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

172 de pompieri asigură desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secţii de votare, fiind înlăturate disfuncţionalităţile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiştii I.S.U. Bistriţa-Năsăud au desfăşurat activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu preşedinţii secţiilor de votare, precum şi recunoaşteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor şi gestionarea eventualelor intervenţii de urgenţă.

Pentru mai multe informaţii privind procesul electoral, puteţi consulta pagina IPJ Bistrița-Năsăud, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcţionează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteţi găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din 27 septembrie 2020, cât şi actele normative incidente şi contravenţiile şi infracţiunile prevăzute de acestea.

În acest context, pentru prevenirea unor evenimente negative, oamenii legii vă recomandă să respectaţi legislaţia electorală şi regulile de convieţuire socială și să sesizaţi orice încălcare a legislaţiei la numărul unic de urgenţă 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

Măsuri și acțiuni privind exercitarea dreptului de vot la alegerile locale din 27 septembrie 2020

Măsuri și acțiuni privind exercitarea dreptului de vot la alegerile locale din 27 septembrie 2020

Publicată de Ziar de Bistrita pe Sâmbătă, 26 septembrie 2020
0 notes
41 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net