Eveniment

Pescuitul ilegal pe Lacul Colibița, în atenția jandarmilor montani

 -  - 


Pescuitul ilegal pe Lacul Colibița se află, în această perioadă, în atenția jandarmilor montani, mai ales în contextul în care practicarea pescuitului și plimbările cu barca pe lac sunt două dintre modalitățile de recreere ale turiștilor care aleg această zonă.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, jandarmii montani execută permanent verificări privind legalitatea activității de pescuit și organizează periodic acțiuni specifice pe linia prevenirii și combaterii pescuitului ilegal.

Aceste acțiuni sunt executate atât în mod independent, precum și împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură Bistrița-Năsăud.

O astfel de acțiune a fost organizată și pe parcursul zilei de sâmbătă, 18 iunie.

În urma acțiunii, jandarmii montani și reprezentanții ANPA Bistrița-Năsăud au verificat un număr de 20 de pescari și au fost depistați 5 bărbați care pescuiau fără a deține permis în acest sens.

Cei în cauză au fost sancționați cu avertisment scris, conform prevederilor OUG 23 din 2008, privind pescuitul şi acvacultura.

Acţiunile jandarmilor pe această linie vor continua şi în perioada următoare pentru verificarea respectării măsurilor legale impuse de lege.

7 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.