Pesta porcină africană confirmată la porci domestici din trei exploatații din Sângeorz-Băi

 -  -  1646


Noi cazuri de pestă porcină africană au fost confirmate în județul Bistrița-Năsăud, de această dată la porci domestici din trei exploatații din Sângeorz-Băi.

În urma confirmării pestei porcine africane la porci domestici din trei exploatații de pe raza localității Sângeorz-Băi, la propunerea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud, prefectul judeţului a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor (C.L.C.B.) în data de 27.11.2020, în vederea aprobării unui plan de măsuri pentru controlul și combaterea pestei porcine africane la porcii domestici de pe raza județului Bistrița-Năsăud”, informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Printre măsurile prevăzute de planul adoptat, se numără stabilirea unor restricții cu privire la mișcarea animalelor, instituirea filtrelor rutiere de control la intrarea și ieșirea din zona de protecţie, constituirea unor echipe pentru combaterea bolii, dar și despăgubirea crescătorilor afectați de pestă porcină africană.

În aceste condiții, autoritățile atrag atenția consumatorilor să nu cumpere porci fără documenente sanitare veterinare care să ateste starea de sănătate și nici carne de porc din locuri neautorizate. De asemenea, consumatorii sunt sfătuiți să nu consuma carne și produse din carne de porc neexaminate sanitar veterinar.

0 notes
771 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *