Peste 1.300 de planuri de afaceri întocmite de antreprenori din Bistrița-Năsăud, înscrise în programul Start-Up Nation 2018. Față de ediția 2017, numărul aplicanților a crescut semnificativ

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a finalizat analiza înscrierilor planurilor de afaceri în programul Start-Up Nation, ediţia 2018, se arată într-un comunicat de presă al ministerului. În aceste condiții a fost făcută publică și lista planurilor de afaceri, în ordinea numerelor de identificare în Registrul Unic Electronic (număr RUE), aceasta putând fi consultată AICI. 

În această sesiune a programului au fost depuse în total 33.514 planuri de afaceri. Pe primul loc în clasament ca număr al planurilor depuse se află județul Timiș cu 2.014 planuri de afaceri, urmat de Bihor cu 1.753 proiecte şi Prahova cu 1.673 proiecte.

Și județul Bistrița-Năsăud stă foarte bine din acest punct de vedere, numărul aplicanților fiind de 1.340. La această sesiune au fost depuse cu 1.021 de proiecte mai mult decât în 2017, o creștere semnficativă.

La polul opus, cele mai puţine planuri de afaceri au fost înscrise în judeţele Covasna – 171, Ilfov – 207 şi Cluj – 240.

Având în vedere că toate cele 33.514 planuri de afaceri transmise au peste punctajul minim de 50 de puncte, toți aplicanții din listă sunt acceptaţi de principiu în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii. Începând de luni – 18 februarie 2019, vor intra în etapa de verificarea administrativă şi a eligibilităţii de la RUE 1 la RUE 13.005, iar restul aplicanților vor rămâne în lista de așteptare, urmând ca, în cazul în care vor exista renunțări, respingeri, diferențe de sume care să genereze bugetele necesare, să intre în verificări și peste RUE 13005” se mai arată în comunicatul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. 

De prevederile programului Start-Up Nation 2018 pot beneficia societăţile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului. Pentru a participa la program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă având normă întreagă pe perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului. Alocația financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.