Peste 1.700 de persoane imunizate la centrele de vaccinare drive-through din Bistrița

 -  -  1007


Peste 1.700 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, cu unul dintre serurile produse de companiile Pfizer/BioNTech sau Johnson&Johnson,în cadrul campaniilor de tip drive-through organizate sâmbătă și duminică în municipiul Bistrița.

Potrivit primarului municipiului, Ioan Turc, a fost înregistrat un nou record.

”În campania de vaccinare drive-through din acest weekend organizată de Primăria Bistrița, au fost vaccinate în total 1.774 de persoane (sâmbătă, 489 de persoane cu serul Pfizer – din care 72 cu prima doză – și 265 cu serul Johnson & Johnson, iar duminică, 660 de persoane cu Pfizer – din care 93 cu prima doză – și 360 cu Johnson & Johnson), stabilindu-se, astfel, un nou record. Felicitări Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și tuturor celor care au ales să facă poate cel mai important pas pentru revenirea la normalitate! Mulțumim!”, a transmis primarul Ioan Turc.

La rândul său, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a mulțumit tuturor celor care au ales să se vaccineze, precum și echipelor care au asigurat administrarea vaccinului.

“Numărul mare de persoane vaccinate arată un nou succes pentru județul nostru pe harta vaccinării și vă mulțumim tuturor celor care au ales să se imunizeze! Mulțumim echipelor formate din medici, asistenți și registratori, dar și voluntari care s-au implicat neobosite în aceste două zile, în care singura misiune a fost de a înainta pe drumul spre normalitate!”, a precizat prefectul.

Autoritățile reamintesc că în zilele de 31 mai și 1 iunie, în cinci localități din județ vor avea loc campanii de imunizare dedicate adolescenţilor, după cum urmează:

  • 31 mai și 1 iunie – Bistrița, în zona Palatului Culturii;
  • 1 iunie – Beclean, în zona parcului;
  • 1 iunie – Năsăud, în parcul din zona Judecătoriei;
  • 1 iunie – Sângeorz-Băi, în zona parcului;
  • 1 iunie – Prundu Bârgăului, la centrul de vaccinare din cadrul dispensarului.

Aceste centre de vaccinare vor funcţiona în intervalul orar 08:00 – 20:00, iar serul administrat va fi Pfizer. Pentru a se putea imuniza, tinerii care nu au împlinit încă 18 ani au nevoie de semnătura unuia dintre părinţi pe declaraţia pe propria răspundere.

0 notes
132 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *