Social

Peste 1.700 de persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Bistriţa-Năsăud

 -  - 


În primele șapte luni ale anului 2022, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Bistriţa-Năsăud au fost încadrate în muncă 1.741 de persoane, dintre care 814 femei.

”Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 932 au peste 45 de ani, 201 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 270 au între 25 și 35 de ani, iar 338 sunt tineri sub 25 de ani. În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 859 provin din mediul urban, iar 882 persoane sunt din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale+postliceale (605), urmate de cele cu studii gimnaziale (479). Numărul celor cu studii profesionale este de 401, cei cu studii superioare sunt în număr de 133, iar cei cu studii primare sunt în număr de 123. Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Bistriţa – Năsăud, 1.453 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, se arată într-un comunicat de presă al AJOFM Bistrița-Năsăud.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele șapte luni ale anului 2022, numărul celor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 3.711 persoane.

155 views
bookmark icon

One thought on “Peste 1.700 de persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Bistriţa-Năsăud

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.