Peste 10.000 de copilași din județ primesc cadouri în cadrul acțiunii ”Camionul de Crăciun”

O nouă ediție a acțiunii caritabile ”Camionul de Crăciun” se va desfășura în aceste zile în Bistrița-Năsăud, precum și în alte județe din România (Cluj, Sălaj, Suceava, Sibiu, Mehedinți). Mai multe camioane încărcate cu cadouri au pornit din nou la drum pentru a aduce bucurii copilașilor. 

”La Tășuleasa Social, timp de 18 ani, Crăciunul vine cu „camioanele”. Când o acțiune are deja o vechime așa lungă, ea devine parte din viața noastră. Anul acesta, cu cei 3267 de copii din județul Sălaj, pe care îi vom vizita, aproape toți copiii din zona rurală, județul Sălaj au primit un cadou de la noi de-alungul anilor. Camionul de Crăciun întâlnește și Via Transilvanica, celălalt proiect important Tășuleasa Social, asta însemnând că toți copiii care locuiesc în Geoparc Platoul Mehedinti, adică 2540 și 2696 de copii din 9 comunități a județului Suceava, se vor bucura de asemenea de cadourile Camionului de Crăciun. 1060 de copii din județul Sibiu și 1700 de copii din județul Cluj vor primi din nou un cadou. 10.216 copii din județul Bistrița Năsăud, în 28 decembrie vor primi câte un cadou de la Moșu din Camionul de Crăciun, acțiune organizată în parteneriat cu asociația Johanniter-Unfall-Hilfe e.V., Johanniter-Weihnachtstrucker cel mai vechi partener al asociației noastre”, spun reprezentanții Asociației Tășuleasa Social.

”Camionul de Crăciun este acțiunea care a crescut mare organizația noastră, învățându-ne cum să ne organizăm și să gândim proiecte grandioase. Cu ajutorul acestuia am creat unul din cele mai importante proiecte și anume “Ziua bună! Ziua voluntarilor mici”. Copiii care primesc cadouri vor fi invitați să participe anul care vine la acest proiect, ce împlinește deja 6 ani”, mai adaugă Tășuleasa Social.

Scopul acțiunii ”Camionul de Crăciun” este de a încuraja practicarea voluntariatului în rândul populației școlare din mediul rural, prin participarea ulterioară la diverse acțiuni organizate la nivelul comunității locale care vizează astfel implicarea activă a elevilor în viața comunității.