Peste 10.000 de oameni, la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula

 -  -  1197


O nouă ediție a Festivalului Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula, a cincea ca număr, se desfășoară în acest final de săptămână în Pasul Tihuța, la Piatra Fântânele.

Aseară, mii de oameni au fost prezenți la eveniment, printre invitații care au urcat pe scenă pentru a întreține atmosfera numărându-se și una dintre cele mai apreciate artiste din România – Delia.

Mai mulți reprezentanți ai instituțiilor publice din Bistrița-Năsăud au fost și ei prezenți declarând că întreg efortul depus în organizarea ediției din acest an a meritat din plin.

fu 1Cam așa arată peste 10.000 de oameni care cântă alături de Delia la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula! Eu zic că a meritat tot efortul pentru ca ediția din acest an să fie peste edițiile anterioare! M-am simțit tare bine să cânt alături de mii de oameni hit-urile Deliei! Mulțumesc partenerilor din organizarea evenimentului și în primul rând miilor de oameni care au dat strălucire acestei seri! Sunt tare mândru de județul nostru și de oamenii minunați care îl locuiesc!” a precizat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Evenimentul contină și astăzi, programul fiind următorul:

12:00 – 20:00 – Lupii Apoulonului: exerciții ale legionarilor romani, reprezentații ale Legiunii a XIII-a Gemina, tir cu arcul, lupte de gladiatori, reconstituiri de bătălii, dansuri de inspirație dacică și romană, ateliere interactive în tabăra trupei
Jocuri și ateliere de creatie Scenica pentru copii
Atelier confecționat cruciulițe
Demonstrații, activități sportive, aventură și surprize din partea Contelui
Târgul Produs în Bistrița-Năsăud; partener: Asociatia Produs de Cluj

13:00 – 15:00 – Concurs gastronomic „Super Chef în Ţinutul Contelui Dracula”

14:00 – Drumeție pe urmele Contelui Dracula – Coord. prof. Ioan Bâca.

Scenă:

13:00 – 13:15 – Deschiderea programului

13:15 – 16:00 – Ansambluri folclorice din județul Bistrița-Năsăud: Grupul vocal de muzică tradițională al Liceului de Muzică ,,Tudor Jarda” din Bistrița, Formația de jocuri bărbătești din Dumitrița, Formația de călușari din Budacu de Sus, Ansamblul ,,Cununa grâului” din Ocnița, Formația de dansuri populare ,,Dor de pe câmpie” din Silivașu de Cîmpie, Ansamblul Folcloric ,,Plaiurile Bârgăului” din Prundu Bârgăului, Ansamblul Folcloric ,,Colibița-Tihuța” din Bistrița Bârgăului, Ansamblul Folcloric ,,Flori bârgăuane” din Josenii Bârgăului.

16:00 – Ansamblul Profesionist Dor Românesc cu soliştii Mirela Petruş, Domnica Dologa, Ioachim Spân, Oana Matei, Anuţa Motofelea, Cristina Retegan, Nicolae Cioancă. Dirijor: Urs Anghel, iar coregraf: Adrian Paşcu.

0 notes
322 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *