Peste 100 de sancțiuni, aplicate de jandarmi în weekend; alte peste 200 de amenzi au fost aplicate de polițiști

 -  -  1013


Odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, jandarmii au intensificat acțiunile desfășurate la nivelul județului Bistrița-Năsăud.

Astfel, au fost executate verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, gări, autogări, piețe, terase, cafenele, săli de jocuri, stații de carburant și altele.

În timpul misiunilor executate la finalul săptămânii trecute, au fost realizate și acțiuni de informare a agenților economici și a populației, cu privire la măsurile care trebuie respectate pentru a fi evitată răspândirea îmbolnăvirilor.

Pe parcursul verificărilor au fost legitimate și consiliate 473 de persoane, fiind verificată existența certificatului verde (verificare cod QR) în locațiile în care acesta este necesar.

Au fost aplicate 105 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.450 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind normele de conviețuire socială și cele privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Aceste misiuni au fost executate atât independent, cât și în cooperare cu efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și vor continua și în perioada următoare.

Alte peste 200 de amenzi au fost aplicate de polițiști

În perioada 29 octombrie – 1 noiembrie, și polițiștii din Bistrița-Năsăud au organizat și desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă.

Astfel, au fost efectuate controale pentru verificarea modului ]n care persoanele aflate în izolare sau carantină respectă măsurile dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică. În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale au fost verificate 1.358 de persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și 903 de persoane plasate în carantină la domiciliu.

De asemenea, au mai fost legitimate 793 de persoane, au fost oprite pentru verificări 327 de autovehicule și au fost efectuate controale la 248 de societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate ieri, au fost aplicate 224 de sancțiuni, în valoare totală de aproape 56.700 de lei. Din totalul acestora, 105 de sancțiuni în valoare de peste 22.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020, celelalte fiind pentru abateri la regimul rutier sau privind încălcarea unor norme de conviețuire socială.

La activitățile desfășurate au participat, alături de polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, polițiști locali, precum și specialiști din cadrul I.T.M. și D.S.P. Bistrița-Năsăud, fiind folosite dispozitive pentru verificarea certificatelor electronice.

În contextul actual, polițiștii recomandă tuturor cetățenilor să conștientizeze importanța, atât pentru propria persoană, cât și pentru întreaga comunitate, a respectării măsurilor pentru limitarea riscului de răspândire a infectării cu coronavirus.

Activitățile polițiștilor vizează verificarea respectării prevederilor referitoare la portul măștii de protecție, respectarea interdicției de circulație, a programului de funcționare al operatorilor economici, restaurantelor, cafenelelor, precum și respectarea obligației persoanelor de a face dovada, în condițiile date, a dovezii de vaccinare sau trecere prin boală.

Poliţiştii vor continua activitățile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici și în perioada următoare, dar vor acționa și pentru prevenirea nerespectării legislației în vigoare.

0 notes
138 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *